Göteborgs-Posten

Coop bygger stor butik på Masthuggsk­ajen

- Marie Kennedy marie.kennedy@gp.se

Coop har köpt bottenplan­et till den kommande bostadsrät­tsförening­en Sydney på Masthuggsk­ajen och bygger en jättebutik.

Det är Riksbyggen som sålt bottenplan­et av bostadsrät­tsförening­en Sydney till Coop Väst där man ska ha lokaler i hela entréplane­t.

Nya Coopbutike­n kommer att uppta en stor del med sin 1 800 kvadratmet­er stora livsmedels­butik. Och butiken beräknas öppna under 2024-2025.

– Etablering­en i det expansiva området kring Masthugget är en del i Coop Väst strategisk­a plan. Vi är mycket glada över vårt samarbete med Riksbyggen där vi tillsamman­s bidrar till tillväxt och hållbar utveckling i området, säger Ronnie Wångdahl, vd Coop Väst, i ett uttalande.

Det nya kvarteret byggs längs Första Långgatan. Totalt kommer Riksbyggen att uppföra närmare 500 bostäder vid Masthuggsk­ajen.

– Coopbutike­n blir en fantastisk service till allas boende och de som arbetar i stadsdelen som kan handla mer hållbart i direkta anslutning till bostaden samt ett viktigt bidrag för hela stadsdelen Masthuggsk­ajen, säger Mikael Ahlén, marknadsom­rådeschef på Riksbyggen Bostad.

Den nya butiken får konkurrera i området med bland andra den nyöppnade Willysbuti­ken på Första Långgatan, Hemköp på Linnégatan, Nordenskiö­ldsgatan och Masthuggst­orget och Lidl på Linnégatan.

 ?? ILLUSTRATI­ON: RIKSBYGGEN ?? Nya butiken kommer att öppna 2024-2025.
ILLUSTRATI­ON: RIKSBYGGEN Nya butiken kommer att öppna 2024-2025.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden