Göteborgs-Posten

Storasyste­r Hansson sju hundradela­r från medalj

- Göran Sundberg Anton Johansson

Sju ynka hundradela­r. Det var vad som fattades för att Louise Hansson skulle ta en bronsmedal­j på 100 meter fjäril. – Besvikelse, konstatera­r hon.

Louise Hansson kom till sim-VM i Budapest med siktet inställt på medalj på 100 meter fjäril. Och känslan fram till finalen lovade gott.

Men när det var färdigsimm­at i finalen fick den 25-åriga svenskan konstatera att det inte räckte hela vägen. Hon var snubblande nära en bronspeng men fick till slut se sig slagen med sju hundradela­r. Hanssons tid blev 56,48 sekunder, nytt personligt årsbästa.

– Det kändes som jag hade medaljchan­sen och jag var väldigt nära att ta den, men jag misstajmad­e vändningen och fick glida in, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det tog rätt så mycket tid ifrån mig. Det var inte det att jag inte gav allt, för det gjorde jag, men att det fanns mer krafter kvar och att man skulle ha lagt det på rätt ställe för att trycka lite till.

Att hon gjorde sitt näst snabbaste lopp i karriären var inget hon kunde glädja sig särskilt mycket åt.

– Det är mitt näst snabbaste lopp jag gör, så det var inget dåligt lopp, men det är alltid surt att vara fyra när man känner att man är så nära. Jag känner direkt när jag går i mål att det finns flera saker som hade kunnat bli bättre, säger hon.

Vann gjorde amerikansk­an Torri Huske i överlägsen stil. Hon simmade in på 55,64, en halv sekund före fransyskan Marie Wattel. Yufei Zhang blev trea.

"

Det kändes som jag hade medaljchan­sen och jag var väldigt nära att ta den, men jag misstajmad­e vändningen och fick glida in. Louise Hansson

 ?? BILD: CHRISTINE OLSSON ?? Louise Hansson var i tårar efter medaljmiss­en.
BILD: CHRISTINE OLSSON Louise Hansson var i tårar efter medaljmiss­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden