Göteborgs-Posten

Kan bli Fredricson gånger två i VM-laget

- BILD: JESSICA GOW Henrik Skiöld

All In eller Catch Me Not? Peder Fredricson känner ingen brådska att bestämma sig för vilken häst han sitter på i VM. Lite klokare blev han under de internatio­nella tävlingarn­a på Stockholms stadion. – Jag åker härifrån med en bra känsla och ser positivt fram emot att matcha båda mot VM, säger han.

Det är sju veckor till mästerskap­et och de närmaste veckorna blir avgörande för Fredricson­s val.

På All In har han tagit medaljer i OS och EM, men världstrea­n vill ha några svar till innan han eventuellt ger ”Allan” en ny chans eller satsar på i sammanhang­et högst gångbare Catch Me Not, trea i söndagens omhoppning om segern i den femstjärni­ga 1,55-klassen.

Den senare spetsade till konkurrens­en i dagarna tre.

– Han har gått tre rundor och felfritt i alla. Hoppat väldigt bra.

Jag kom hit lite för att känna av formen på hästarna och har fått de svar jag velat ha, säger han utan att avslöja vartåt det lutar.

Någon av dina landslagsk­ompisar som imponerat på dig under dagarna i Stockholm?

– Ja, brorsan faktiskt. Efter ett så långt uppehåll som han haft och ett brutet finger, så är jag väldigt imponerad över hur han red och hur hästen hoppade, säger Peder om Jens och Markan Cosmopolit.

Världstvåa­n Henrik von Eckermann var nära att klara samtliga klasser utan att riva ett enda hinder.

Men i den avslutande 1,55-klassen fick banskötare rycka ut.

– Jag skramlade i många hinder och i slutändan ramlade ett. Jag fick inte till det riktigt som jag ville, allting blev lite hektiskt. Men så är det ibland. Man får inte allt man önskar.

Men han fick rätt mycket av vad han önskade av besöket på Stockholms stadion.

• Två vunna klasser med King Edward och hårfint slagen av tysken Christian Ahlmann med elva hundradela­r i omhoppning­en i lördagens grand prix, tävlingens sportsliga höjdpunkt.

• En seger och en andraplats med Glamour Girl.

• Han är klar för Global Champions Tours superfinal i Prag i höst tack vare andraplats­en bakom Ahlmann.

Som alla toppryttar­e är von Eckermann egen företagare och behöver dra in stålar för att få verksamhet­en att gå runt och helst med vinst. Veckoslute­ts sportsliga framgångar drog in närmare 1,5 miljoner kronor.

En större lön för mödan var den här:

– Jag är jätteglad över att båda hästarna gjorde bra resultat och har känts bra. Vi åker hem med ett bra facit. King Edward är så med på noterna och både fysiskt och psykiskt i form.

Något som bådar gott inför VM i Herning, Danmark 6–14 augusti.

– Även om jag gjort det förut är det viktigt att så här kort inpå ett mästerskap känna att det stämmer så bra som det gör. Vi får hoppas att alla ryttare och hästar håller sig friska så ska det bli väldigt intressant, säger Henrik von Eckermann.

 ?? ?? Peder Fredricson i farten på Stockholms stadion, här på All In.
Peder Fredricson i farten på Stockholms stadion, här på All In.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden