Göteborgs-Posten

Öis ska hitta tillbaka med teambuildi­ng

- Felix Tornberg felix.tornberg@gp.se

Örgryte IS arbetar för fullt med att studsa tillbaka från en fiaskovår. Detta genom att hålla flera möten – och märkliga teambuildi­ngövningar. – Vi ska ändå kunna stå ut med varandra. Då kan vi lika gärna försöka ha lite kul tillsamman­s, säger lekledare Anton Andreasson.

Det går liksom inte att linda in det. Efter vårsäsonge­n ligger Öis sist i superettan. Tränare Dane Ivarsson och sportchef Igor Krulj har fått lämna sina poster.

Det är ett misslyckan­de. – Man får inte glömma att även om positionen är allt annat än bra finns det saker att ta med sig. Det gäller att hitta de sakerna, men det är en svår balansgång. Att ha en stark tro på det vi gör men utan att bli naiva och bara tycka att vi förtjänar mer. Vi ligger sist, vi är inte bättre än något annat lag i serien just nu, det är den bistra sanningen. Så det gäller att hitta tron igen på att vi är ett riktigt bra lag, säger Anton Andreasson.

Laget har haft tid att reflektera. Man har analyserat, och pratat. I Ängelholm, där laget spenderat helgen, hölls flera möten där säsongen och vägen framåt diskuterad­es.

– Det var väldigt givande. Alla fick säga sitt, och vi fick en chans att verkligen förstå vad Brynjar (Gunnarsson, Ivarssons efterträda­re på tränarpost­en, reds. anm.) vill att vi ska göra för att ta oss framåt, säger Andreasson, och fortsätter:

– Det är 20 omgångar kvar, och 60 poäng att spela om. Vi är inte oroliga, men samtidigt är vi medvetna om allvaret.

Det första testet blir måndagens derby mot BK Häcken, en match du ser på GP.

Utöver att hålla möten, och träna, har laget ägnat sig åt teambuildi­ng i Ängelholm. Bland annat har man utmanat varandra i en minigolftu­rnering.

Det är inte den enda teambuildi­ng man ägnat sig åt under uppehållet. I Göteborg har laget vänt upp och ned på Teamtastic – där man lagvis går in i rum och ställs inför olika uppgifter, den ena märkligare än den andra.

Hjärnan bakom det hela? Andreasson, såklart.

– Jag gjorde det för några år sedan också. Det är ett bra sätt att få ihop laget, och att få igång lite samarbete. Vi spenderar trots allt mer tid med varandra än våra sambos och familjer ..., säger han.

Vilka som vann? Team ytterbacka­r plus målvakter. Andreasson­s lag, alltså.

– Det var det viktigaste. Vilka som var sämst minns jag inte, jag hade bara ögonen på segern, säger han.

BILD: PRIVAT

” Det är 20 omgångar kvar, och 60 poäng att spela om. Vi är inte oroliga, men samtidigt är vi medvetna om allvaret. Anton Andreasson Örgryte IS

 ?? ?? Det vinnande laget från teambuildi­ngen i Göteborg – Elias Gustafson, Anton Andreasson, Hampus Dahlqvist och Sixten Mohlin.
Det vinnande laget från teambuildi­ngen i Göteborg – Elias Gustafson, Anton Andreasson, Hampus Dahlqvist och Sixten Mohlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden