Göteborgs-Posten

Supporterf­avoriten Said tillbaka på plan efter 14 månader

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Efter 14 månaders skadefrånv­aro gjorde Mohamed Said comeback för Öis. Det blev hans sista framträdan­de för klubben han räddade kvar i superettan 2018. När kontraktet går ut om en vecka lämnar han Öis. – Livet är inte enkelt. Det är bara att börja om någon annanstans, säger han.

Svetten blänker i det krulliga håret vid Mohamed Saids tinningar. Han är trött. Trött och lycklig. Det tog drygt 14 månader, men nu har han spelat fotboll igen.

Korsbandss­kadan i april i fjol kom så olägligt den hade kunnat komma. Säsongen hade precis börjat och 22-åringen konkurrera­de om en plats i startelvan. Då rök korsbandet. Då sänkte sig mörkret över anfallaren.

– Det har varit tufft för mig som bor här ensam utan familjen. Det här är den andra sidan av fotbollen. Det har varit mörka dagar. Nästan ett år bara på gymmet. Det har varit ett hemskt år för mig, säger han.

Å ena sidan den tunga vägen hit. Å andra sidan: glädjen att kunna stå på en gräsplan i juni och göra det han gillar mest av allt i livet.

– Man längtar alltid efter att få spela igen. Det spelar ingen roll hur mycket man spelar. Man vill bara vara på planen och delta i matcherna och hjälpa laget. Det känns jättebra att få spela igen.

Rehabperio­den förlängdes av den inflammati­on som drabbade det skadade knäet i december. Under försäsonge­n var han in och ut ur träningen. Han åt smärtstill­ande och tog kortison. Ingenting hjälpte och i april blev han tvungen att operera igen.

Ny rehab. Nya dagar ensam i gymmet. I mitten på maj fick han börja träna med laget igen och sedan dess har comebacken närmat sig. Mot Häcken kom den.

Öis hade innan Said hoppade in gjort en fin insats. Laget formerades i ett 4-3-3 under nye tränaren Brynjar Gunnarsson och höll jämna steg med den allsvenska serieledar­en Häcken. Kevin Ackermann och Alexander Ahl Holmströms mål i den första halvleken innebar ledning för Sällskapet i paus. Den kvitterade­s sedan av Alexander Jeremejeff på straff i den andra halvleken – ett resultat som stod sig till slutsignal­en.

Det var annars i försvarssp­elet som Örgryte imponerade mest. Det spel utan boll som under säsongen stundtals varit lagets svaga punkt var nu till synes stabilt också mot ett gediget allsvenskt motstånd. Ytorna för motståndar­na var små, slarvet som funnits under våren sällsynt.

Den sista kvarten luftades tre spelare från juniorlede­n och Momo Said, som inte nog kunde understryk­a betydelsen av att få spela igen.

– Fotbollen är det enda jag har gjort i mitt liv. Att jag någon gång kommer lyckas med det i livet är det jag har. Så för mig betyder det allt. Jag har ingenting annat i Sverige än fotbollen. Absolut ingenting. Det är det jag har, säger han.

Kontraktet med Öis, som förlängdes i vintras för att Said skulle kunna fullfölja sin rehab i klubben, går ut vid månadsskif­tet. Nu väntar en jakt på ett nytt avtal, en ny klubb, ett nytt hem.

– De tror att det kommer bli tufft mig för att komma in i laget för att jag har varit borta så länge. Så det är bara att gå vidare. Livet är inte enkelt. Det är bara att börja om någon annanstans. Vad vill du hitta för plats?

– Någonstans där jag kan utvecklas och få spela. Så att jag kan komma tillbaka dit jag var innan. Eller ännu bättre innan jag skadade mig. Gud har en plan för mig så vi får se. Nu är jag tillbaka på planen. Och jag är glad att vara det.

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? I motsvarand­e match förra försäsonge­n gjorde Mohamed Said mål för Örgryte.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN I motsvarand­e match förra försäsonge­n gjorde Mohamed Said mål för Örgryte.
 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Livet i Sverige, som Momo Said kom till som ensamkomma­nde 14-åring, har inte alltid varit lätt.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Livet i Sverige, som Momo Said kom till som ensamkomma­nde 14-åring, har inte alltid varit lätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden