Göteborgs-Posten

De fajtas om platserna

-

OS-guldtrion Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson hoppar för Sverige i VM om de och deras hästar håller sig friska och i form.

Här är ett gäng ryttare som vill vara med i fajten om de övriga två platserna i laget: Jens Fredricson. Trea i världscupf­inalen i våras och övertygade i återkomste­n med Markan Cosmopolit på Stockholms stadion. Rolf-Göran Bengtsson. I många år givet lagankare i mästerskap­en. Kom med som reserv till OS i Tokyo. Angelica Augutsson Zanotelli. Tillbaka på allvar och med i EM-truppen i september förra året. Evelina Tovek. Har i flera år funnits med i landslagss­ammanhang men inte fått chansen i mästerskap. Reserv i EM-laget 2021. Petronella Andersson. Pålitlig i laghoppnin­gar och med i laget som kom tvåa i Aachen förra sommaren. Angelie von Essen. Erfaren ryttare som varit uttagen, men missat mästerskap. Med i laget i Aachen 2021.

Douglas Lindelöw. Har mästerskap­srutin, bland annat från EM 2017 (svenskt silver). Ratades från OS förra året men med i EM-truppen. Wilma Hellström. Matchas flitigt i nationshop­pningarna i sommar. Lovande ung ryttare.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON ?? Guldtrion från OS, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson när de tog emot Jerringpri­set i januari.
ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON Guldtrion från OS, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson när de tog emot Jerringpri­set i januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden