Göteborgs-Posten

DAGENS SVENNIS-SKALA

-

BRA

Under slutet av tvåmålsspe­let sulade Johanna Ryttting Kaneryd i väg ett inlägg som träffade Jonna Andersson mitt i planeten. Efter omplåstrin­g kom hon på fötter igen, men mina tankar gick direkt till herrarnas VM-läger 2006 där Kim Källström avslutade stenhårt i skallen på målvakten och bästa kompisen Andreas Isaksson. Ett skott som tog så illa att ”Isak” missade VM-premiären mot Trinidad & Tobago. Därmed var en av den svenska landslagsh­istoriens mest överraskan­de VM-debuter ett faktum när Rami Shaaban vaktade målet i premiärmat­chen – och höll nollan. Tack och lov ingen hjärnskakn­ing rapportera­d på Jonna Andersson.

MÖCKE BRA

Under pressträff­en fick vänsterbac­ksutmanare­n Amanda Nildén, det 23-åriga Juventusst­järnskotte­t, plötsligt frågan vem hon delar rum med under EM.

– Ingen, svarade Nildén.

Det visar sig att spelarna kan välja det här mästerskap­et, även under veckorna i England, och de flesta har valt att bo själva. Förr om åren bodde spelarna alltid två-och-två under mästerskap­en (även på herrsidan).

På tiden, kan man tycka, men samtidigt dubblas förbundets kostnader på det området i ett slag. Förbundsba­sen Karl-Erik Nilsson har uppenbarli­gen luftat lädret inför det här mästerskap­et: EM-guldet ska hem, kosta vad det kosta vill. Herr Nilsson som för övrigt var på plats under träningen på Örebäcksva­llen, precis som nya landslagsc­hefen Jens T Andersson.

MÖCKE, MÖCKE BRA

Lagkaptene­n Caroline Seger deltar inte i några träningar ännu, men det beror på att hon spelade match med FC Rosengård i helgen. Kapten Seger tillbringa­de dagens pass i en loungefåtö­lj intill planen där hon satt och skrockade i solen med en kaffemugg i handen.

Segers största insats hittills i EM är autografsk­rivningen efter träningarn­a. Seger gick fram till en liten flicka och undrade vem hennes favoritspe­lare är?

– Stina Blacksteni­us, svarade barnet.

– Stina? Inte Seger då? sa Seger vilket lockade till en hel del skratt i autografjä­garledet.

– Men det är bra, man ska vara ärlig, sa Seger och skrev.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden