Göteborgs-Posten

Nytt världsårsb­ästa från Daniel Ståhl under lag-SM

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

” Motvind måste vi ha om vi ska kasta extrema längder, så är det. Daniel Ståhl

Daniel Ståhl drog till med ett jättekast under lagSM. I sitt tredje kast fick han i väg diskusen 71 meter och 47 centimeter och är ny etta i världen i år. – Jag och min tränare sa att jag skulle ta det här som ett träningspa­ss, inte lulla runt utan vräka på lite mer och ta i lite, säger Sthål till C more.

Daniel Ståhl, 29, fick till ett riktigt jättekast under lagSM i Uppsala. I sitt tredje kast fick han i väg diskusen 71 meter och 47 meter – endast 39 centimeter från sitt eget svenska rekord. Kastet betyder att Ståhl är ny världsetta i år – han går förbi slovenen Kristjan Čeh som kastat 71,27 i år.

Det är Ståhls näst längsta kast någonsin och när resultatet visades tog han ett glädjeskut­t ut på gräsmattan innan han laddade om för att kasta över 69 meter i nästa omgång.

– Först och främst sa jag till mig själv innan att det ska bli kul att dra till lag-SM, jag gillar det jättemycke­t och Spårvägen (Ståhls klubb) är familj för mig, säger Daniel Ståhl till C more.

Enligt C mores A Lennart Julin är det bara sju kastare i världen som någonsin kastat längre än 71,47 – och Ståhl själv är alltså en av dem.

– I dagens tävling sa jag och min tränare att målsättnin­gen var att försöka sätta tekniken och ta det här som ett träningspa­ss, inte lulla runt utan vräka på lite mer och ta i lite. Första kastet var 67 meter och andra var ett av det bästa kasten men det gick i buren, och sen kom det i tredje. Det var bra power i det. Den flög lite konstigt i luften, men det är jättekul, jag är jättenöjd, säger Ståhl.

Det blåste rejält i Uppsala under tävlingen och diskuskast­arna hade den motvind de vill ha.

– Motvind måste vi ha om vi ska kasta extrema längder, så är det, säger Ståhl.

Det är mindre än en månad kvar till VM i Eugene och Ståhl har inför säsongen uttryckt sin vilja att slå världsreko­rdet 74,08.

På herrsidan vann Örgryte lag-SM före Upsala och på damsidan gick segern till Spårvägen, för Ullevi.

 ?? ?? Daniel Ståhl drog till med ett jättekast under lag-SM i Uppsala.
BILD: FREDRIK SANDBERG
Daniel Ståhl drog till med ett jättekast under lag-SM i Uppsala. BILD: FREDRIK SANDBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden