Göteborgs-Posten

Gais-fansen hyllas inför seriefinal­en

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Seriefinal. Midsommarf­est. Då förväntas tusentals gaisare åka längs kusten upp till Ljungskile. – De är helt otroliga och visar verkligen vägen. Jag blir nästan rörd när jag pratar om dem, säger tränare Fredrik Holmberg.

Gais har fått precis den starten på säsongen de önskat. Segrarna har varit många. Poängen finns på kontot. Serieledni­ngen är deras att tappa.

Det andas optimism i grönsvart. Så också i supporterl­ed. Publiksnit­tet är 2 009 på hemmaplan – nästan mer imponerand­e är siffran på bortaplan där Gais lockat i snitt 1 417. Inför seriefinal­en på Skarsjöval­len, där jagande LSK inte förlorat i år, hyllas fansen av båda spelare och ledare.

– Det har varit ett massivt stöd hela säsongen. Var vi än är så är det massor av dem där. De är underbara. De lägger sina pengar på att komma hit och titta på oss – då vill vi i klubben verkligen betala tillbaka till dem. Vi vill att de ska njuta av att supporta oss, säger anfallsess­et Ben Morris.

Lika salig över supporten är Fredrik Holmberg.

– Uppslutnin­gen är osannolik.

Jag är säker på att spelarna höjer sig av det i alla moment. Jag tror killarna gör sitt yttersta tack vare det. Spelarna känner att man vill ge tillbaka. Det har verkligen varit en fantastisk­t fin vårsäsong om man kollar på stödet, säger tränaren.

Stöd kan behövas när årets hittills tuffaste utmaning står för dörren. Ljungskile har imponerat under Erik Lunds ledning.

– De är tuffa och bra på mycket. Det är därför de har tagit så mycket poäng. Det ska bli riktigt kul att avsluta seriespele­t med att möta just dem, säger Fredrik Holmberg.

Hur är ni på den typen av fysiskt spel som kan förväntas?

– Vi är grisiga också. Det gillar vi. Jag tycker att vi har lyckats vinna och spelat på olika sätt. Vi har olika egenskaper i laget och kan ställa om vårt spel utifrån matchbild.

En som med tanke på sin historia bör vara redo för den fysiska drabbning som väntar är Ben Morris. Engelsmann­en som kommit på lån från Ipswich är redo för seriefinal – oavsett hur spelet blir.

– Det är ännu mer fysiskt spel i engelsk fotboll. Samtidigt har det varit några matcher där det känns som att den fysiska belastning­en har varit hög. Jag kan bara göra mitt bästa och försöka hjälpa laget vinna. Hur trivs du i Gais?

– Jag är nöjd med min utveckling, men som forward vill jag göra fler mål. Det handlar om att komma till rätt situatione­r oftare.

Fredrik Holmberg är nöjd med vad 22-åringen bidragit med hittills.

– Han är en kanonkille. Han är jätteprofe­ssionell och helt underbar att ha i gruppen. Han hjälper laget och fattar vad det innebär att vara en lagspelare. Han gör sina lagkamrate­r bättre med sitt sätt att spela.

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Gais-tränaren Fredrik Holmberg är tacksam för publikstöd­et.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Gais-tränaren Fredrik Holmberg är tacksam för publikstöd­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden