Göteborgs-Posten

Anderssons tre favoritmin­nen från Gothia cup

-

Boliviansk­a Tahuichi lockar storpublik

Bland de fotbollsin­tresserade göteborgar­na som är 55 år plus så är den vanligaste frågan jag får om Tahuichi kommer tillbaka och spelar. De satte Gothia på en helt annan nivå som publikturn­ering. Deras matcher spelades på Gamla Ullevi inför 16 000 åskådare. De var totalt överlägsna. Vi trodde inte att 16-åringar kunde spela på det sättet. Under tio-tolv år var Tahuichi Gothia för väldigt många.

Invigninge­n flyttar till Ullevi Efter att ha varit överallt och ingenstans tidigare invigninga­r så flyttade vi den till Ullevi i början på 90-talet. Det blev en signal om att Gothia var så stort att vi behövde en stor arena. Effekterna av det och det vi skapade på Ullevi trodde man inte en ungdomstur­nering kunde skapa. Invigninge­n har blivit ett signum och för många är den det allra viktigaste med hela veckan.

IFK Göteborg mot Right to Dream

2014 hade vi byggt upp SKF Arena på Heden och fått en läktare med 8 000 platser, som egentligen var överdimens­ionerad. Men den här dagen, på en gruppspels­match på en tisdag, var det så mycket folk att man inte kom in. Jag stod och häpnade. Jag var mållös. Vi hade skapat någonting nytt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden