Göteborgs-Posten

Tyngre Simon Edvinsson siktar mot Red Wings

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Backen Simon Edvinsson inledde JVM med ett strålande solomål för Sverige. Sedan stängdes turneringe­n ner. – Det är synd att vi inte får återuppta där vi slutade, säger talangen.

Frölundas Simon Edvinsson är på väg till Nordamerik­a, även han. Det är ju dit som landets allra största talanger till slut hamnar, det är dit Frölunda HC har skickat spelare efter spelare de senaste åren.

– Den här sommaren har varit viktig – och JVM blir viktigt för mig. Jag spelar ju det först innan jag åker på träningslä­ger med Detroit Red Wings. Och det är alltid jäkligt roligt att få spela för Sverige, berättar Simon Edvinsson som på tisdagen tog ut till JVM som återupptas i augusti.

Han har tränat en del med fyscoachen Andreas Larsson ute vid Åby ishall, men sedan en dryg vecka är Edvinsson tillbaka i Frölundabo­rg – och kör tillsamman­s med juniorlage­ns fystränare Erik Jansson.

Har du blivit starkare i sommar?

– Ja, det känner jag! Annars finns det ingen mening med träningen. Men det har faktiskt känts riktigt bra. Allt handlar om att vara redo när det börjar – och det känns som om jag är på väg dit, i alla fall! ”Dit” betyder förstås spel i NHL. – Målet är att försöka göra samma resa som Lucas Raymond och Moritz Seider gjorde i vintras, berättar Simon Edvinsson.

Den duon kom ju direkt från SHLspel i Frölunda och Rögle – och snodde direkt ordinarie tröjor i Red Wings.

Edvinsson har byggt på sig ordentligt – och är betydligt starkare än förra sommaren.

– Jag väger mig på morgonen, men då väger jag runt 95 – snart 96 kilo. Det har hänt mycket på en sommar, berättar han.

Och kanske hinner han med en kortare semester också, innan allvaret startar.

” Allt handlar om att vara redo när det börjar – och det känns som om jag är på väg dit, i alla fall!

Simon Edvinsson Frölunda HC

– Några dagar ska jag hinna med, men jag vill ju träna så mycket som möjligt! Jag vill komma så förberedd som jag kan ... och då har jag det i huvudet, att jag inte vill ta semester! Men det behövs också, så jag får väl hitta nånting under några dagar snart, berättar Edvinsson.

Han har i alla fall hunnit med livets allra första konsert.

– Ja, jag var på Summerburs­t! Det var coolt, det var det. Sedan missade jag tyvärr Laleh veckan efter – och henne hade jag velat se, säger Simon Edvinsson.

 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? ”Jag vill komma så förberedd som jag kan ... och då har jag det i huvudet, att jag inte vill ta semester”. säger Simon Edvinsson.
BILD: MATHIAS BERGELD ”Jag vill komma så förberedd som jag kan ... och då har jag det i huvudet, att jag inte vill ta semester”. säger Simon Edvinsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden