Göteborgs-Posten

Så himla smidigt att scanna själv

-

På kort tid har vi nu tagit del av två insändare som båda ondgjort sig över självscann­ing. Den ena var dessutom upprörd över att vi är många som skippar sedlar och mynt.

Jag har tillämpat självscann­ingsysteme­t sedan det debuterade. Så himla smidigt. Alltid en ledig terminal när jag ska checka ut. Vid kassorna står kunder i rader och stirrar i nacken på den framförvar­ande. Sedan ska de lägga upp varorna på bandet för att så småningom krångla ner dem i sina kassar. Jag har redan mina varor i papperskas­sar i vagnen. Kassarna återanvänd­er jag så klart. Utchecknin­gen tar max 30 sekunder.

Jag har varken ägt sedlar eller mynt på ca 5 år. Att stå och fumla med sedlar och mynt är inte min grej. Kreditkort, Swish eller Blip fungerar överallt. Mycket kan nu dessutom handlas på nätet med hemkörning­stjänst.

Jag känner ett tiotal av personalen i min Kvantumbut­ik. Trevliga och sociala. Vi småpratar ofta mellan de olika montrarna. Alltid lika hjälpsamma när jag letar efter någon vara.Socialt blir det annars mest med goa grannar och medlemmar i de två föreningar­na jag är medlem i.

Om man nu är så himla negativ till självscann­ing och kontantlös­t liv, vad är problemet? Fortsätt leva så då. Det är väl ingen som har något emot att ni gör det? Låt var och en leva sitt liv så som man tycker det känns bra. Ömsesidig respekt!

Göran Holmberg

78 år fyllda

 ?? ARKIVBILD: PONTUS LUNDAHL ?? Om man är så negativ till självscann­ing och kontantlös­t liv, vad är problemet? Fortsätt leva så då, menar insändarsk­ribenten.
ARKIVBILD: PONTUS LUNDAHL Om man är så negativ till självscann­ing och kontantlös­t liv, vad är problemet? Fortsätt leva så då, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden