Göteborgs-Posten

MED THOMAS UHRBERG

-

Don Fanucci Zet vann Norrbotten­s Stora Pris med en gäspning även om stallkamra­ten Born Unicorn kom i dubbelt så hög hastighet över målrakan.

Hästen är ruggigt fin och har bra psyke. Han kan springa på halvfart och även dundra på hela vägen som i Elitloppet.

I Finland vann Earl

Simon Kymi Grand Prix.

Jarmo Niskanen har gjort ett bra jobb som fått tillbaka hästen till toppen men hade domarna gjort sitt jobb hade han inte stått som vinnare.

Ekipaget tränger sig loss och hade det varit en svensk eller finsk som brutit mot reglerna hade det med hundra procents säkerhet blivit diskvalifi­kation. Det är för dåligt och här har europeiska förbundet mycket att jobba med på UET-konferense­rna. Tio hästar i guldloppen

Den här veckan är jag part i målet när jag har spår tolv med Tomas Malmqvists Holy Water i gulddivisi­onen men det ska max vara tio hästar i högsta klassen. Framför allt när det är sprinterdi­stans.

Tränare står över långresor när de riskerar spår tolv och jag är säker på att det blir bättre klass med en förändring. Jag tror även att loppen blir svårare att tippa med fler vinnare från spår åtta och tio.

Bodentrave­t hade ingen tur med vädret i lördags men en som var nöjd var hemmaträna­ren Sandra

Eriksson som visade sig på styva linan både som tränare och körsven.

Hon är tuff, har fina körhänder och verkar också ha klart för sig som tränare när hon tog en V75-dubbel.

Holy Moses Mearas är ingen enkel travare och det var starkt att få honom först på mållinjen. Devils Tongue kördes till ledningen och var bara bäst.

Jag fick sju rätt på V75 förra helgen men skrällarna uteblev i garderings­loppen och det var ingen hög utdelning för alla rätt.

På söndag kör vi i Kalmar. Jag har två hästar i omgången och spelmässig­t är det intressant med jackpot.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden