Göteborgs-Posten

Djurgården krossade Sundsvall i nystarten

- Sebastian Wognsen Linnéa Engholm

Djurgården bjöd på målkalas i en storseger mot Sundsvall i den allsvenska återstarte­n. – Det är division 7-nivå, säger Sundsvalls Daniel Stensson till Discovery+ efter 2–5 på hemmaplan. Kvar i toppen av tabellen är Häcken efter att ha kryssat borta mot Hammarby.

Sundsvall gick på knock direkt hemma mot Djurgården. Fem minuter in i matchen hade Ronaldo Damus hittat nätet bakom Jacob Widell Zetterströ­m. Men sen var det slutfirat för allsvenska­ns nästjumbo.

Tio minuter efter öppningsmå­let kom Djurgården­s replik, som aldrig tycktes sluta. Hjalmar Ekdahl satte kvittering­en. Det hann bli fyra mål på 24 minuter för gästerna från Stockholm när Victor Edvardsen satte 4–1 i den 38:e minuten.

– Jag har letat efter det här målet att det får se ut på det här sättet... det kan inte bli bättre, säger Edvardsen till Discovery+.

Det var inte riktigt lika muntra tongångar hos Sundsvalls Daniel Stensson.