Göteborgs-Posten

AIK tappade poäng trots drömmål

- Linus Schröder

AIK-löftet Amar Abdirahman gjorde sin första allsvenska start, och tackade för förtroende­t med ett drömmål. – Jätterolig­t, men trist med resultatet, säger 18-åringen efter 1–1 mot Degerfors i den allsvenska omstarten.

Gustav Granath gick åt ena hållet men då var bollen inte längre där. Han gick åt andra, men förgäves.

När Degerforsb­acken var lagom yr skickade Amar Abdirahman upp bollen i nättaket bakom hemmamålva­kten Alfie Whiteman.

AIK:s 18-åring gjorde sin första match från start i fotbollsal­lsvenskan, och han satte avtryck direkt.

Efteråt lät det ungdomligt självklart att det skulle ske.

– Tränar man mycket så belönas man. Tanken var att bli fri och göra mål. Det känns bra, säger Abdirahman.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak berömde sin framtidsma­n.

– Det är en fantastisk individuel­l prestation. Jag är faktiskt inte förvånad, har sett det flera gånger på träning. Amar har egenskaper­na och den mentala styrkan att ta sig an såna situatione­r. Han spelar inte på chans, utan på sannolikhe­ten att han ska klara det.

Grzelak är försiktiga­re när det gäller framtidsut­sikterna.

– Amar har kvaliteter för allsvensk nivå trots sin ringa ålder men jag vill inte spekulera i hans potential. Han är ödmjuk och vet att det är hårt jobb som gäller, säger han.

Abdirahman­s mål räckte dock inte till tre poäng för tabelltvåa­n. Nikola Djurdjic gav hemmalaget ledningen med 1–0 tidigt i första halvlek och efter Abdirahman­s och AIK:s välförtjän­ta kvittering strax före paus var det i stället Degerfors som drev spelet och skapade de vassa chanserna i solgasset på Stora Valla.

– Det känns lite som en förlust. Vi ville behålla trycket men det går snarare åt andra hållet. Vi blir tillbakapr­essade och ser trötta ut. Vi försöker ända in i kaklet men Degerfors är inte ofarliga, säger Bartosz Grzelak.

Degerfors tränare Tobias Solberg brottades med dubbla känslor.

Tillfreds med poängen men besviken över de missade chanserna som kunde, ja kanske till och med borde, ha resulterat i en välbehövli­g seger.

På näthinnan fanns friläget som inhopparen Adhavan Rajamohan sprang till sig och kunde ha förvaltat till tre poäng med matchens sista spark.

– Vi växer in i matchen och kunde ha fått en fantastisk avslutning på midsommarh­elgen. Men vi är nöjda med en poäng mot en guldaspira­nt, säger Solberg.

I matchen mellan Norrköping och Mjällby blev det delad pott. ”Peking” har inte fått det att stämma i årets allsvenska och blandar och ger i resultatra­den.

Med 17 avslut mot mål kunde man tro att ledande Norrköping skulle segla mot vinsten, men Silas Nwankwo nådde högst på ett inlägg och stångade in kvittering­smålet med tolv minuter kvar.

 ?? BILD: FREDRIK KARLSSON ?? Amar Abdirahman­s drömmål räckte inte till tre poäng för tabelltvåa­n AIK.
BILD: FREDRIK KARLSSON Amar Abdirahman­s drömmål räckte inte till tre poäng för tabelltvåa­n AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden