Göteborgs-Posten

Seger efter smällen: ”Kändes helt okej i dag”

- Lasse Mannheimer TT

Foten är i bandage, men Caroline Seger är inte särskilt orolig. Den svenska lagkaptene­n kan eventuellt spela redan i tisdagens EM-genrep hemma mot Brasilien. – Jag får ändå vara glad över att det har gått så bra de här dagarna, säger Seger.

Fotbollsda­merna avslutar uppladdnin­gen till EM-resan genom att möta Brasilien inför rekordpubl­ik på Friends arena. På måndagen, ett dygn före match, var det fortfarand­e oklart om lagkaptene­n Caroline Seger kommer att kunna spela sin 230:e A-landskamp.

Seger fick en smäll på foten under lördagens träning på förlägret i Båstad. Det slog upp ett sår som bland annat har gjort det svårt att ha på sig fotbollssk­or. Men efter att ha tränat för fullt på måndagen var 37-åringen optimistis­k.

– Det kändes ändå helt okej i dag, jag får vara glad över att det har gått så bra de här dagarna. Jag fick ett sår som sitter väldigt dumt till. Men vi har behandlat det och försökt skydda det så bra det bara går.

Över 34 000 biljetter har sålts till tisdagens match. Framför allt därför vore det extra tungt att inte kunna spela, säger Seger.

– Det hade såklart varit jättetråki­gt. Sådana här tillfällen är väldigt få i ens karriär och med tanke på min ålder vet jag inte hur många gånger jag får uppleva sådana här grejer. Men vi får hoppas att jag får gå ut och uppleva det här i morgon och njuta av alla som kommer hit.

Förbundska­pten Peter Gerhardsso­n väljer sin vana trogen att inte avslöja mycket inför match. Alla 23 spelare tränade i alla fall på måndagen, även Juventusba­cken Linda Sembrant som likt Caroline Seger haft problem med en fot.

– Alla deltog och alla är på väg åt rätt håll. Sedan får vi se. Hade det varit en EM-final så hade alla kunnat spela, men nu är det inte det. Och då måste jag vara klok i hur vi tar ut och belastar spelare, säger Peter Gerhardsso­n.

 ?? BILD: ANDERS WIKLUND ?? Mittfältsd­uon Caroline Seger och Kosovare Asllani i samband med Sveriges träning på Friends arena, dagen före tisdagens EM-genrep mot Brasilien.
BILD: ANDERS WIKLUND Mittfältsd­uon Caroline Seger och Kosovare Asllani i samband med Sveriges träning på Friends arena, dagen före tisdagens EM-genrep mot Brasilien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden