Göteborgs-Posten

Gais miss – flera spelare saknas i cupmatchen

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

På tisdagen har Gais cupmatch mot Lindome – i derbyt kommer dock stora delar av den ordinarie truppen saknas. Det här efter en miss. – Vi gick bort oss lite där, erkänner huvudträna­re Fredrik Holmberg.

I torsdags rundade Gais av vårens seriespel med att besegra Ljungskile SK med 2–0 i en tidig seriefinal på Skarsjöval­len. Ett resultat som gjorde att Atleterna befäste serieledni­ngen och firar sommarlov från seriespele­t som tabelletta.

Helt klara är Grönsvart dock inte med vårsäsonge­n.

På tisdagen väntar nämligen en cupmatch mot Lindome på bortaplan. Till den kommer dock flera spelare i A-truppen saknas.

Det här efter en fadäs i matchplane­ringen från klubben som hade missat datumet för cupmatchen. Flera spelare hade redan fått grönt ljus för semester när matchen upptäcktes i kalendern.

– Det blev en liten miss med planeringe­n. Så flera spelare är på semester nu. Vi försökte tillsamman­s med Lindome flytta matchen. Båda klubbarna ville flytta matchen, men det gick inte. Det kanske var nya regler, jag vet inte. Vi har i alla fall missat lite här, det får vi erkänna. Tyvärr, säger Fredrik Holmberg.

– Vi hade missat informatio­nen. När folk redan hade bokat resor förstod vi att matchen var på det datumet. Då försökte vi ändra datumet, men det gick inte.

Holmberg väljer dock att försöka se det hela positivt och gilla läget.

– Vi får åka med U17, U19 och A-lag. Ett riktigt hungrigt lag. Jag tycker det ska bli skitintres­sant och spännande att se det laget vi ställer upp med i morgon. Så får vi se om jag säger så efter matchen också. På förhand ser vi hungriga ut. Vi har fått ta hem Erik Westgärds (utlånad till Stenungsun­d under våren) och se honom i målet och vi får se flera av våra unga killar i riktig seniormatc­h. Det är också väldigt bra för oss. Det finns massa fördelar för oss – så länge vi går vidare.

Hur viktig är cupen för er?

– Vi tycker cupen är jättevikti­g. Du kan få rejäla bra matcher, det kan vara pengar i det. Försäsonge­n ... du sparras med tävlingsma­tcher.

Han pausar.

– Och så är det chansen att komma ut i Europa, säger Holmberg och kostar på sig ett skratt.

– Nä, men vi vill verkligen, verkligen vinna matchen och gå vidare. Sedan är det olyckligt att vi inte kan ha med alla.

Han tillägger:

– Men sedan hade jag nog inte tagit ut alla från Ljungskile-matchen ändå. Det var lite slitna kroppar här och var nu på slutet. Det är vissa som har haft några känningar. Det hade nog kunnat bli lite föryngrat oavsett, men man vill alltid ha möjlighete­n att ta besluten av egen kraft. Men ibland blir det fel, det är mänskligt. Vi får se till att rätta till det genom att vinna.

Ett gäng A-lagsspelar­e fanns med på måndagens träning. Julius Lindberg, Michael Kargbo, Richard Friday, Niklas Andersen, Nuha Jatta, Axel Norén och Emin Grozdanic var exempelvis alla på plats.

– Vi får se om alla kan spela eller om vissa vilas. Men vi har ett bra och hungrigt lag. Vi kommer ha en stomme med fem-sex från A-laget. Vi har väldigt bra akademispe­lare. Tre från U17 kommer också vara med. Det ska bli kul. De har gjort det bra under våren. I dag tränade vi på lite nya relationer och sådär. De var taggade.

Även Axel Henriksson och Joackim Åberg fanns med ute på träningspl­anen, men körde på egen hand. Duon är inte aktuell för spel mot Lindome. Åberg är på väg tillbaka efter långtidssk­ada. Henriksson fick kasta in handduken sent inpå avspark mot Ljungskile.

– Axel har en överbelast­ning. Så han vilar, säger Holmberg.

Se matchen på gp.se

GP sänder dagens möte mellan Lindome och Gais i Svenska cupen med start klockan 19.20

Vi hade missat informatio­nen. När folk redan hade bokat resor förstod vi att matchen var på det datumet. Fredrik Holmberg tränare, Gais

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Flera spelare kommer saknas hos Gais i cupen mot Lindome.
BILD: KRISTER ANDERSSON Flera spelare kommer saknas hos Gais i cupen mot Lindome.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden