Göteborgs-Posten

Kvinnor kan ha drogats vid rånet i Olskroken

- Elin Janvik Kardell elin.janvik.kardell@gp.se

Göteborg: Kvinnorna som rånades på sin arbetsplat­s i Olskroken kan ha varit drogade vid tillfället. Det är en av de teorier som polisen i nuläget undersöker. Samtidigt pågår ett arbete med att identifier­a och hitta vilka som kan ligga bakom dådet. – Jag skulle säga att den här sortens rån är ganska ovanligt, säger förundersö­kningsleda­ren Anna-Karin Pettersson.

Klockan 09.41 på tisdagen kom larmet in till polisen angående ett rån mot en verksamhet på Norra Gubberogat­an i Olskroken. Enligt polisen ska de två kvinnorna på arbetsplat­sen ha bundits i samband med rånet.

Gärningspe­rsonerna fick med sig kvinnornas bilnycklar och mobiltelef­oner, men någon bil ska de inte ha kommit över. I nuläget är de fortsatt på fri fot. Hur många gärningspe­rsoner det rör sig om är oklart men enligt polisen ska det vara minst två personer.

– Vi har inga uppsatta misstänkta just nu men vi söker med ljus och lykta, säger förundersö­kningsleda­re Anna-Karin Pettersson.

Rånet ska enligt polisen ha skett under den tidiga förmiddage­n, strax innan de larmades till platsen. Det finns uppgifter om att gärningsmä­nnen var beväpnade.

– Det uppfattade­s som att det var skjutvapen men det är inte klarlagt exakt vad det var för vapen.

De två kvinnorna var i chocktills­tånd och fick föras till sjukhus. De ska inte ha skadats fysiskt men enligt polisen kan de ha blivit påverkade av någon form av substans.

– Vi har inte fått några provsvar än så vi kan inte svara hundra på det, men de var påverkade. Sen om det var av chock eller annat kan vi inte svara på innan vi fått några provsvar.

Men det finns en teori om att de har blivit drogade?

BILD: SANNA TEDEBORG

– Det finns det, men det är svårt för människor reagerar ju också olika på chock.

Vad för slags drog det i så fall kan röra sig om eller hur kvinnorna fått i sig substansen vill polisen inte spekulera kring.

I nuläget finns det inga uppgifter om att kvinnorna skulle ha känt igen gärningspe­rsonerna. Vad det kan ha funnits för motiv till att råna lokalen, som är ett kontor och inte någon butiksverk­samhet, är i nuläget inte klargjort.

– Det finns inget motiv just nu, det är en av sakerna vi håller på att undersöka, varför just dem och varför just där och då, säger AnnaKarin Pettersson.

Kan det finnas personliga motiv?

– Jag kan ju bara spekulera som vem som helst men det vanligaste är ju att man rånar någonting som man vet har pengar eller någon på stan på en telefon. Det är de vanligaste rånen. Sen om de gått in just vid det här tillfället för att de har någon informatio­n, det är oklart just nu. Men det här är ganska ovanligt.

För ett par veckor sedan skedde ett annat rån på just Norra Gubberogat­an. Då var det en frisörsalo­ng som drabbades.

– Det finns inget samband som vi kan hitta i nuläget men självklart tittar vi på om det finns likheter eller olikheter.

Utredninge­n befinner sig just nu i ett läge där man går igenom vittnesupp­gifter och annan form av bevisning.

– Det finns väldigt många vittnen men det är för att det varit dörrknackn­ing så då blir det mycket förhör. Men några vittnen har befunnit sig i närheten. Sen har vi en del teknisk bevisning som vi går igenom och där vi väntar på svar.

 ?? ?? Enligt GP:s uppgifter kallades fyra polisbilar och en ambulans till verksamhet­en på Norra Gubberogat­an.2
Enligt GP:s uppgifter kallades fyra polisbilar och en ambulans till verksamhet­en på Norra Gubberogat­an.2
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden