Göteborgs-Posten

Regeringen­s paradigmsk­ifte gagnar oss alla

- Ingemar Johansson

Den nya regeringen har på kort tid lyckats identifier­a vad som behöver göras för att förbättra tillvaron för oss som bor i Sverige. Exempelvis arbetar nu regeringen med att försöka lösa den mycket allvarliga krisen vi har med elprodukti­onen.

Socialdemo­kraterna kommer då ut och klagar på att bidragen inte betalas ut tillräckli­gt snabbt. Detta är ett mycket tydligt exempel på att man arbetar med olika inriktning­ar. Den nya regeringen arbetar med att lösa praktiska problem med elprodukti­onen och opposition­en klagar på brist på bidrag.

Ett annat exempel är att S-regeringen förlitade sig på miljöfunda­mentaliste­rna i Miljöparti­et som inte såg konsekvens­erna av att stänga ner reglerbar elprodukti­on och i stället förlitade sig på utbyggnad av vindkraft. Under den här hösten och vintern har det blivit tydligt att vindkraft inte är en robust elprodukti­on.

S och MP drev en mycket orealistis­k och fragmenter­ad miljöpolit­ik som inte minskade utsläppen mycket, men det skapade ökade kostnader för oss i Sverige. Ett tydligt exempel på det är reduktions­plikten i bränsle som har lett till mycket höga bränslekos­tnader.

Den nya regeringen arbetar med klimatfråg­an med en helhetssyn på utsläpp och konsekvens­erna av ändringar vilket jag är övertygad om att det långsiktig­t kommer att förbättra miljön.

Ansvarig minister för sjukvården kommer ut och pratar om problemen med vården och föreslår praktiska lösningar för att minska köer och öka antalet vårdplatse­r, det hörde man inget om från den förra regeringen. Listan kan göras lång om hur den nya regeringen genomför ett paradigmsk­ifte till gagn för oss i Sverige.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON ?? Den nya regeringen har lyckats identifier­a vad som behöver göras för att förbättra tillvaron för oss som bor i Sverige, tycker insändarsk­ribenten.
ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON Den nya regeringen har lyckats identifier­a vad som behöver göras för att förbättra tillvaron för oss som bor i Sverige, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden