Göteborgs-Posten

Succé direkt när Malmö-falafeln kom till Linné

- Jan Andersson jan.andersson@gp.se

För en månad sedan slog Siver Nori och Ako Aziz upp dörrarna till sitt falafelstä­lle. Nu kan de knappt stänga dem igen – så många kunder strömmar till restaurang­en på Värmlandsg­atan. – Vi hinner knappt med att servera alla som kommer, säger Siver Nori.

Falafel house på Värmlandsg­atan öppnar först klockan 11. Men när GP ringer till den nya restaurang­en i Linnéstan strax efter klockan 10.30 är det redan fullt upp.

– Jag är ledsen men jag hinner inte prata nu. Jag har en kund ... vänta lite, säger den stressade delägaren Ako Aziz och lämnar över luren till sin kollega Siver Nori.

De båda flyttade upp från Malmö – de friterade kikärtsbol­larnas svenska huvudstad – för två månader sedan och öppnade sin nya restaurang Falafel house i Göteborg i början av februari. De har alltså hållit öppet i en månad men redan hunnit göra sig ett namn i kvarteren. Ja, över stora delar av stan vad det verkar.

Flera lokala tipsare slår fast att detta är Göteborgs bästa falafel.

Det är rent av ”Malmönivå” på maten som en person skriver.

Matrecense­nten ”foodandcof­feegbg” som testar restaurang­er och kaféer på Instagram och Tiktok är ännu mer förtjust. ”Otroligt prisvärt samtidigt som det är kvalitativ­t och framförall­t fantastisk­t gott. Lägg på en hemtrevlig service till allt det andra underbara så förstår ni varför jag utser detta ställe till GBG:s allra bästa falafelrul­le” skrev han härom dagen.

Så dyker Siver Nori upp i luren. – Hej det är Siver. Jag har också en kund, kan du vänta en sekund?

Efter en kort stund återvänder han och ber om ursäkt.

– Vi har lite fullt upp.

Jag trodde inte att ni öppnade förrän kl 11?

– (skratt) Det gör vi inte heller men kunderna står utanför och knackar på dörren. Vad ska vi göra ..?

Siver Nori berättar att deras första vecka var rätt lugn men att det sedan har rullat på i allt snabbare takt. Uppenbarli­gen har göteborgar­na saknat Malmöfalaf­el för 45 kronor rullen.

– Vi har ofta fullt med folk ända fram till vi stänger kl 21. Ibland hinner vi inte ens att äta själva. Det är knappt så att vi hinner andas.

Har ni planer på ännu en restaurang?

– Jag vet inte riktigt. Vi har ju precis dragit igång här. Men kanske, säger Siver Nori och frågar om vi kan återkomma lite senare.

Av ljudet att döma har de fått ännu en kund i restaurang­en. Tjugo minuter innan den ska öppna.

 ?? BILD: MIA HÖGLUND ?? Siver Nori och Ako Aziz driver Falafel House på Värmlandsg­atan.
BILD: MIA HÖGLUND Siver Nori och Ako Aziz driver Falafel House på Värmlandsg­atan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden