Göteborgs-Posten

Stahres första ord efter beslutet från Blåvitt

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

Mikael Stahre sparkades som IFK Göteborgs tränare. Några timmar senare hölls en presskonfe­rens där han fick kommentera beslutet för första gången. – Jag är självklart besviken över att inte få leda Blåvitt vidare, säger Mikael Stahre.

Under onsdagen stod det klart att Mikael Stahre sparkas som IFK Göteborgs tränare. Bara några timmar efter beskedet hölls en presskonfe­rens där han för första gången kommentera­de beslutet:

– Jag är självklart besviken över att inte få leda Blåvitt vidare. Jag har trivts väldigt bra i Blåvitt, både när jag varit där tidigare och även denna gången. Men det är så här fotbollen ser ut.

När fick du beskedet?

– Jag pratade formellt med Håkan (Mild, klubbdirek­tör) i går kväll. Såna här saker sipprar ut och det kom inte som en blixt från klar himmel. Jag har varit med länge i branschen och vet hur de här mekanismer­na fungerar. Man är inte helt jävla dum i huvudet och har en känsla om saker och ting.

Hur mår du nu?

– Jag är inte ledsen och jag har ingen ångestkäns­la. Jag är lite frustrerad, men jag står rakryggad och har varit med många gånger förut och blivit sparkad tidigare. Det är inte kul, men jag ligger inte i fosterstäl­lning.

Mikael Stahre är väl medveten om att laget inte fått den utveckling som andra (och även han själv) hoppats på.

– Det är viktigt att sortera ut saker. Att det uppenbarli­gen inte fungerat i svenska cupen ... Det finns lag som inte ens spelar där.

Blåvitts supportrar har inte varit sena med att uttrycka sitt missnöje över just Mikael Stahre. Efter den senaste matchen mot IFK Norrköping märkte han själv av kritiken.

– Jag hamnade i fokus. Jag har inte sociala medier, men fick känslan tydligt från folk runtomkrin­g och på arenan.

Under presskonfe­rensen berättar Mikael Stahre att det varit tydligare mandatförd­elning i hans tidigare klubbar. Sedan Pontus Farnerud lämnade sitt uppdrag som sportchef i IFK Göteborg har klubben ännu inte tillsatt någon ny person på den posten.

– Det kan vara så att jag som tränare har tappat lite av mina instinkter när jag samtidigt försökt vara strategisk, om jag nu ska rannsaka mig själv. Jag har inte lett lika många träningsmi­nuter och genomgånga­r som jag gjort tidigare i min karriär, utan släppt ifrån mig det mer och mer till eminenta tränarkoll­egor. Jag har varit lite mitt emellan och om jag skulle göra det en gång till hade jag ställt högre krav på mandatbesk­rivningen, säger Mikael Stahre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden