Göteborgs-Posten

Nya tränarduon höll sin första träning för IFK

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

William Lundin och Alex Tengryd. Det är duon som ska leda IFK Göteborg i stället för Mikael Stahre. – Nu handlar det om vad man gör med tiden fram tills serien drar i gång, säger William Lundin. – Det är ett förtroende­uppdrag, säger Alex Tengryd.

Under onsdagen höll Mikael Stahre presskonfe­rens om hans avgång från IFK Göteborg. Samtidigt tränade Blåvitt, enligt sina vanliga rutiner, torsdagspa­sset på Valhalla IP.

Då var tränarduon William Lundin och Alex Tengryd redo att kliva fram som nya huvudträna­re. Parterna har tidigare verkat som lagets assisteran­de tränare, men kommer från och med nu dela 50/50 på uppdraget som Blåvitts huvudträna­re – just nu tillfällig­t medan klubben ser över hur de vill arbeta framåt.

– Jag har inte sett detta komma innan, säger Alex Tengryd,

– Ett par spelare är säkert förvånade. Men jag tycker att vi såg bra kvalité och engagemang hos spelarna på träningen i dag, säger William Lundin.

Var det självklart att tacka ja?

– Man behöver alltid fundera utifrån ens egna känslor och också utifrån Mickes känslor. Det var tid för reflektion, men man är anställd av arbetsgiva­ren och det är inte bara att trycka på en knapp, säger Alex Tengryd.

Willam Lundin fyller i:

– När arbetsgiva­ren ber om den typ av hjälp kändes det bra.

Allsvenska­n drar snart i gång. Hur ser ni på att beslutet kom så nära?

– Frågan är om det någonsin är ett bra tillfälle ... men ska det göras och det görs i mars. Nu handlar det om vad man gör med tiden fram tills serien drar i gång, säger William Lundin.

Hur känner ni inför att bära huvudansva­ret?

– Det är ett förtroende­uppdrag. Stort ansvar som vi får till oss. Vi är erfarna i den bemärkelse­n att vi varit tränare länge, men vi har inte stått längst fram så här. Vi är väldigt stolta över att få möjlighete­n att stå här, säger Alex Tengryd.

Duon har haft tränaruppd­rag tidigare, men aldrig innan på denna nivån. Men nu är det dags att kliva fram.

– Det är klart att detta är en helt annan kontext och storlek. Jag är inne på mitt tioende år som tränare, men det är en helt annan grej att vara interimträ­nare i IFK Göteborg än i Trollhätta­n där jag varit innan, säger William Lundin.

Vad kommer ni trycka på från start?

– Det är två saker vi tycker är viktiga, säger Alex och fortsätter:

– Hur vi applicerar vår idé och vad vi vill få ut av spelarna. Vi ska bygga in vissa rörelser som vi tidigare jobbat på men också se till att förstärka dem – det är där vi börjar i dag.

 ?? BILD: ANNACARIN ISAKSSON ?? IFK Göteborgs nya tränare William Lundin och Alex Tengryd.
BILD: ANNACARIN ISAKSSON IFK Göteborgs nya tränare William Lundin och Alex Tengryd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden