Göteborgs-Posten

”Laul med vänner”: Han kan ta över efter Mikael Stahre

- GP

I GP:s fotbollspo­dd ”Laul med vänner” diskuteras tidpunkten att sparka Mikael Stahre – tre veckor innan (!) allsvenska­n börjar. Samt vem som kan över nu. Totalt pekas nio tänkbara tränarkand­idater ut av panelen.

Allsvenska­n hann inte ens börja, i stället blev två cupförlust­er på konstgräs för mycket för IFK Göteborgs styrelse och klubbledni­ng. Återigen kom de fram till att sparka en anställd på ledande position. På tio år har IFK nu skiftat 18 gånger, totalt 22 olika personer. Varför fick Stahre gå här och nu? Det diskuterar panelen i GP:s fotbollspo­dd ”Laul med vänner” som i dag består av reportrarn­a Philip Trollér och Adam Fröberg.

Framför allt spekuleras i aktuella namn som ny chefsträna­re.

Philip Trollér lyfter fram Gais Fredrik ”Fidde” Holmberg.

– Nu kommer alla gaisare bli vansinniga om jag föreslår honom som någon slags ny Blåvitträn­are, men jag tycker det ”Fidde” gör med Gais visar på en jäkla fotbollshj­ärna. Otroligt bra på att få en grupp att trivas ihop och dra åt samma håll. Det är ju ett problem IFK haft senaste åren, säger Philip Trollér.

Adam Fröberg nämner Expressens uppgifter kring dansken Jess Thorup.

– Han har tidigare varit i FC Köpenhamn och FC Midtjyllan­d. Ett alternativ som sägs finnas ganska högt upp på listan. Han har gjort bra resultat under många säsonger.

Några lyfter också Jens Gustafsson, just nu i den polska ligan, säger Adam Fröberg och fortsätter:

– Det vet jag att IFK var väldigt sugna på honom när de anställde Stahre. Han var ett av namnen allra närmast bakom så Jens Gustafsson har ju IFK bra koll på.

Andra namn som tas upp till debatt är Kim Hellberg, IFK Värnamo, Tobias Linderoth, Skövde AIK, Fredrik Ljungberg på Viasat – och ex-AIK:aren Rikard Norling, inget tränaruppd­rag just nu.

– Norling är på marknaden, men jag har svårt att se att han dansar ner till Göteborg. Men det hade kunnat bli show, absolut, säger Philip Trollér.

Robert Laul flikar in att när Norling lämnade AIK 2020 sa han på presskonfe­rensen att han inte vara någon flyttfågel à la Mikael Stahre som ville träna IFK Göteborg.

– Apropå rivalitete­n mellan AIK och Blåvitt då, men större svek har väl skett i världshist­orien, säger Robert Laul.

Apropå AIK nämns även Bartosz Grzelak som fick sparken från Gnaget under fjolåret. Grzelak är ny fotbollsex­pert på Discovery inför årets säsong. Sportblade­t har publicerat uppgifter på att förre Bröndbyträ­naren Niels Frederikse­n är aktuell för Blåvitt.

Tills vidare tränas IFK Göteborg av Mikael Stahres forna assistente­r, Alexander Tengryd och William Nilsson.

Fortsättni­ng följer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden