Göteborgs-Posten

Arber Zeneli klar för comeback i Elfsborg

- Erik Ericson erik.ericson@gp.se

Både Arber Zeneli och Elfsborg har varit öppna med att de har velat få till en återkomst – men en tvist har dragit ut på tiden. Nu har han till slut officiellt presentera­ts av klubben och har skrivit på ett fyraårskon­trakt. – Det känns otroligt bra! Skönt att det äntligen är klart, säger Zeneli på klubbens hemsida.

Arber Zeneli bröt i vintras kontraktet med sin turkiska klubb Adana Demirspor och han har öppnat för en övergång till Boråsklubb­en. Även Elfsborg har varit öppen med att klubben vill ha den 29-årige yttern. Det som dock har dragit ut på tiden är en tvist mellan Zeneli och Demirspor.

– Det händer inte varje dag att man bryter ett avtal. Det är ett speciellt ”case”. Det är inte så enkelt att man ena dagen bryter ett kontrakt och nästa dag skriver på med en annan klubb, har Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson tidigare sagt till GP.

Men nu verkar alla frågetecke­n ha retts ut och Elfsborg kunde under torsdagskv­ällen presentera Zeneli. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

– Efter månader av väntan och arbete, där Arber själv minst sagt gjort ansträngni­ngar, så kan vi nu äntligen hälsa honom välkommen tillbaka till IF Elfsborg. Arbers kvaliteter som fotbollssp­elare känner vi väl till efter hans stora genombrott hos oss som ung spelare i allsvenska­n för att sedan fortsätta prestera på väldigt hög nivå utomlands, säger Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

Zeneli återvänder nu alltså till Elfsborg efter att han lämnat klubben för nederländs­ka Heerenveen 2016. Han har också hunnit med att spela i franska Rennes. Zeneli har represente­rat Sveriges landslag på ungdomsniv­å men har valt att spela för Kosovos landslag i seniorsamm­anhang. I Elfsborg finns Arbers yngre bror Besfort Zeneli.

– Jag har följt Elfsborg ganska mycket under hela min utlandskar­riär, men lite extra så klart sedan Besfort kom upp till a-laget. Det var givetvis en stor anledning till att valet att vända hem till IF

Elfsborg var så lätt. Det ska bli otroligt kul att kunna vara med och hjälpa honom nu på ett annat sätt än tidigare, säger Zeneli.

Han berättar vidare att han är redo att lägga det som varit bakom sig och ser fram emot den allsvenska premiären om drygt en vecka.

– Det har varit en lång och jobbig process innan allt blev klart så det är skönt att det är avslutat, och att nu börja skriva ett nytt kapitel i livet. Men också att träffa alla supportrar och kunna sätta i gång med säsongen. Det ska bli otroligt roligt.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin säger så här om nyförvärve­t:

– Hans egenskaper som spelare gör att han kan skapa målchanser på egen hand men även hjälpa att göra sina medspelare bättre. Han är en person med stort driv och profession­alitet som kommer att hjälpa laget framöver, både på och utanför planen. Att Arber vänder hem förstärker den kultur och identitet vi har i IF Elfsborg ytterligar­e.

 ?? BILD: IF ELFSBORG ?? Arber Zeneli är klar för en återkomst till Elfsborg.
BILD: IF ELFSBORG Arber Zeneli är klar för en återkomst till Elfsborg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden