Göteborgs-Posten

Man och kvinna hittades svårt nedkylda i Borås

- Bild: Maja Karlström maja.karlstrom@gp.se Victor Blomdahl victor.blomdahl@gp.se

Borås: En kvinna och en man hittades mitt i ett villaområd­e i ett samhälle utanför Borås kraftigt nedkylda. Det var på fredagen oklart vad som hade hänt men polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och kvinnan vårdades under fredagen på intensiven i Borås.

Förbipasse­rande larmade polisen vid klockan sex på fredagsmor­gonen om att en man och en kvinna låg på marken utomhus. Polis kalllades till platsen och patrullen kunde konstatera att kvinnan och mannen bar tunna kläder och var kraftigt nedkylda. Polisen uppger att mannen och kvinnan är i 70-årsåldern. De två personerna fick därför föras till sjukhus och under fredagen bedömdes de båda vara allvarligt skadade.

– Det kunde konstatera­s att deras kroppstemp­eraturer när de hittades var väldigt låga, säger Thomas Fuxborg, presstales­person vid polisen i region Väst.

Under fredagen har samlade polisen in informatio­n och spärrade av tomten. När GP var på plats under eftermidda­gen fortsatte det tekniska arbetet.

Polisen tror sig veta vilka de två personerna är men hade under fredagen inte helt kunnat fastställa deras identitet.

– De är i sådant skick just nu att vi inte kunnat förhöra dem. Men det finns inget tecken på yttre våld på dem, säger Jens Andersson, presstales­person vid polisen i region Väst.

Pressjoure­n vid Södra Älvsborgs sjukhus uppgav på fredagen att båda två var allvarligt skadade, men att deras tillstånd var stabilt.

Enligt polisen har föremål tagits i beslag och en husrannsak­an ska ha genomförts i koppling till händelsen. Polisen har valt att rubricera händelsen som en grov misshandel, men Jens Andersson påpekar att rubricerin­gen kan komma att ändras.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt. Vi jobbar nu med att samla informatio­n för att kunna lägga pusslet över vad det är som har hänt, säger han.

– Det är verkligen ett udda fall, säger polisen.

De två skadade ska ha hyrt ett hus i villaområd­et utanför Borås. Och grannarna har haft dålig koll på vilka de är.

– Det var rätt många som gick ut och var nyfikna när polisen kom till platsen. Här händer inget annars, man brukar ha dörren olåst här, säger en av grannarna till GP.

Området beskrivs som lugnt i närheten av en sjö där en stor del av husen är sommarhus. Och inga av de grannar GP pratat med hade märkt något särskilt innan mannen och kvinnan hittades på morgonen. En av grannarna hade hört ett skrik under kvällen dagen innan men visste inte om det var kopplat till händelsen.

Mannen och kvinnan hittades på olika ställen. Kvinnan hittades på tomten vid den stuga som de hyrde. Mannen i sin tur hittades vid vägen som gick bakom tomten.

– Det var ett intensivt polisarbet­e här i morse, säger grannen Lars Svensson som bor vid vägen där mannen hittades.

Stora delar av gatan var avspärrad under morgonen men efter lunch var det bara tomten som kvinnan hittades på som spärrats av.

– Jag har bott här i 25 år och det har inte hänt något liknande alls här tidigare, säger Lars Svensson.

– Det är lite obehagligt, avslutar han.

 ?? BILDER: MAJA KARLSTRÖM ?? En man och en kvinna i 70-årsåldern hittades utomhus i tunna kläder under fredagsmor­gonen. De båda ska ha varit kraftigt nedkylda.
BILDER: MAJA KARLSTRÖM En man och en kvinna i 70-årsåldern hittades utomhus i tunna kläder under fredagsmor­gonen. De båda ska ha varit kraftigt nedkylda.
 ?? ?? Personerna hittades på olika delar i närheten av en stuga i området.
Personerna hittades på olika delar i närheten av en stuga i området.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden