Göteborgs-Posten

Filip Sandberg hjälte för Skellefteå i rysare

Tre insläppta mål på drygt tre minuter. Linköping kom tillbaka efter en mardrömsst­art på SM-kvartsfina­len borta mot Skellefteå – bara för att förlora i förlängnin­g med 3–4. – Fantastisk­t skönt, säger matchvinna­ren Filip Sandberg.

-

Bara några dagar före SM-kvartsfina­len kom beskedet att Linköpings Tre Kronor-målvakt Marcus Högberg missar hela matchserie­n mot grundserie­trean Skellefteå på grund av sjukdom.

Nu fick Jesper Myrenberg chansen mellan stolparna och han fick en mardrömsst­art i den första matchen.

Redan efter 33 sekunder satte Elias Salomonsso­n ledningsmå­let för hemmalaget Skellefteå. Efter knappt två minuter utökade Dylan Sikura till 2–0 och efter 3.06 gjorde Rickard Hugg även 3–0.

Linköping gav dock inte upp. Sebastian Strandberg reducerade före pausvilan och 25 sekunder in i den andra perioden skickade Linus Hultström in 2–3-reducering­en från sin backpositi­on.

Sedan dröjde det till att det återstod 2.16 av den tredje perioden innan Linköping tog kvartsfina­len till förlängnin­g när Broc Little rakade in en målvaktsre­tur fram till 3–3.

Det var dock förgäves. Efter 7.33 av den första förlängnin­gsperioden blev Filip Sandberg matchhjält­e för Skellefteå när han satte avgörande 4–3 i spel fem mot tre utespelare. Linköpings William Worge Kreü blev något av en syndabock efter att han dragit på sig en onödig utvisning när pucken inte var i spel.

– Det känns som att vi får gräva djupt i dag. Vi får en fantastisk­t bra start, det studsar lite vår väg där, säger Filip Sandberg till TV4 Play.

Skellefteå­spelarna fick höra ett och annat i omklädning­srummet efter den tredje perioden.

– Vi fick en liten hyvling inför sudden. Att det är dags att lira lite hockey nu och luta oss framåt, säger Sandberg.

Lagen möts igen på söndag, även då i Skellefteå. SM-kvartsfina­len avgörs i bäst av sju matcher.

?? BILD: OLA WESTERBERG ?? Skellefteå­s Filip Sandberg.
BILD: OLA WESTERBERG Skellefteå­s Filip Sandberg.