Göteborgs-Posten

MED THOMAS UHRBERG

-

V75 kördes på Oslo-banan Bjerke förra helgen och Frode Hamres stjärna Stolethesh­ow vann i högsta klassen. Det är en beundransv­ärd häst som vunnit storlopp och hållit hög nivå i flera säsonger. Stolethesh­ow är en penningmas­kin som tjänat nästan tolv miljoner och är en ägarens dröm.

Jag tyckte att det på förhand var tunt med svenskträn­ade på Bjerke och samtliga V75-avdelninga­r gick till Norge.

Ingen lätt häst att slå

Prix d’Amériquevi­nnaren Idao de Tillard

var klar sedan tidigare och nu har även Daniel Redéns Francesco Zet

tackat ja till Elitloppet.

Stjärnan har vunnit

21 av karriärens 23 starter och inte förlorat sedan treåringss­äsongen. Förra året gjorde han bara fyra starter och han är en spännande häst som nu ska ta sig an den yppersta eliten på allvar. Francesco Zet vill man verkligen se i Elitloppet och det är ingen lätt häst att slå.

I onsdags kväll gjorde Önas Prince comeback på Åby och han såg jättefin ut från spets och han blir spännande att följa under året. Det kan absolut bli en tredje start i Elitloppet för Per Nordströms topphäst.

Det var inte så många hästar i loppet och Önas Prince var stor favorit. Jag kan därför förstå att han inte var med på V86spelet men man kan inte placera loppet efter att V86-omgången är i mål.

Vi måste tänka långsiktig­t och de största stjärnorna måste få synas. Som jag ser det är det stor okunnighet att gömma undan de bästa hästarna.

Om loppet hade körts innan V86 hade Önas Princes comeback och intervjun med Nordström ha visats i efterhand i tv-rutan och ATG Live.

På lördag är det V75finaler och tävlingsda­gen inleds med fyra avdelninga­r av Margaretas Tidiga Unghästser­ie.

En intressant tävlingsda­g där stjärnorna står i centrum.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden