Göteborgs-Posten

Två häktas efter mordet i Skene

- Joakim Hulterströ­m joakim.hulterstro­m@gp.se Robin Rasper robin.rasper@gp.se

Marks kommun: De två personer som anhölls under fredagen häktades under lördagen misstänkta för grovt skyddande av brottsling och vapenbrott, kopplat till det misstänkta mordet i Skene, där en 17-årig flicka hittades död. Personerna är anhöriga till den pojke som tidigare häktats misstänkt för mordet på flickan.

Polisen skriver på sin hemsida att man i nuläget inte vill lämna ut ytterligar­e uppgifter om ärendet, då ”utredninge­n befinner sig i ett mycket känsligt skede”.

Sedan tidigare har en pojke, jämnårig med den avlidna flickan, suttit häktad misstänkt för mord.

De två personer som på lördagen häktades har en relation till den misstänkte pojken, enligt kammaråkla­gare Nina Friman Björk. – Det kan jag bekräfta, säger hon. Personerna häktades på sannolika skäl, den högre misstankeg­raden. En tredje person frihetsber­övades också i ärendet under samma misstanke, men släpptes på fri fot under fredagen.

Personerna som häktades under lördagen har tidigare i veckan anhållits misstänkta för brott mot vapenlagen, efter att man under en husrannsak­an i mordärende­t hittat ett vapen. Det finns dock i dagsläget inget som talar för att vapnet har någon koppling till ärendet om mord, skriver Åklagarmyn­digheten på sin hemsida.

Ni väljer att vara återhållsa­mma och hänvisar till att utredninge­n befinner sig i ett känsligt läge – vad menar ni med det?

– Det ligger i brottets natur, det är en tragisk händelse och ett mycket allvarligt brott. Om uppgifter kommer ut riskerar det att påverka utredninge­n då det kan påverka vittnen som ännu inte är hörda, säger kammaråkla­gare Nina Friman Björk.

 ?? ARKIVBILD: OLOF OHLSSON ?? Kroppen hittades inte långt ifrån där flickan senast sågs vid liv under torsdagen förra veckan.
ARKIVBILD: OLOF OHLSSON Kroppen hittades inte långt ifrån där flickan senast sågs vid liv under torsdagen förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden