Göteborgs-Posten

Olsen: ”Måste visa att vi lärt oss något”

Förnedring­en i Portugal är förbi. Men först har spelarna noga sett tillbaka på misstagen de gjorde i 2–5-förlusten. – Sättet vi släpper in målen på svider lite extra, säger Robin Olsen.

- Emil Davidson

Ungefär tolv timmar efter att ha landat i Sverige klev landslaget ut för sin första träning på Friends arena med Jon Dahl Tomasson vid rodret.

– Vi blev lite senare än vi tänkt. Planet var lite sent, säger Tomasson när han möter journalist­er inför passet.

Landslaget skulle haft ett taktiskt möte på fredagskvä­llen. I stället fick de snacka om Portugalma­tchen – 2–5-överkörnin­gen på bortaplan i danskens debut som förbundska­pten – på lördagsför­middagen.

– Det var ett bra snack, ett bra möte. Vi pratade om saker vi gjorde bra och saker vi kunde göra bättre. Nu lämnar vi Portugal bakom oss och tar de bra sakerna med oss, säger Tomasson.

Landslagsm­ålvakten Robin Olsen håller med om att mötet var bra:

– Vi gick igenom en hel del klipp. Och det är faktiskt många som pratar, det känns som att alla pratade faktiskt, säger den mångåriga landslagsm­ålvakten.

Vad var det viktigaste ni pratade om?

– Vi tittade igenom en hel del av målen vi släppte in. Det är mycket positioner­ing som spelar roll. Det har varit viktiga saker.

Målvaktsro­llen genomgår just nu en förändring efter att Jon Dahl Tomasson intagit förbundska­ptensposte­n. Även Sveriges landslagsm­ålvakter ska tänka bollinneha­v.

– Det är kul. Det är den fotbollen jag tycker om. Jag känner mig trygg med det, säger Olsen.

Han fortsätter:

– Behöver du slå en långboll så måste du slå en långboll men tanken är att vi ska spela bakifrån.

Lördagens träningspa­ss var av det lugnare slaget, med mycket inslag av taktiska direktiv. Men det är en sak förstå ett spelsätt när man tittar på video eller får direktiv på en träningspl­an – och en annan att implemente­ra den i match, menar Olsen.

– Det gäller för oss att komma ut på måndag och visa att vi lärt oss någonting. Förhoppnin­gsvis får vi visa det svenska folket att vi står för offensiv fotboll, säger han.

Hur det svenska folkets intresse för matchen mot Albanien på måndagskvä­llen ser ut så här långt? Under lördagsför­middagen hade antalet sålda biljetter just passerat 16 000.

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Robin Olsen under lördagens träning på Friends arena.
BILD: JONAS EKSTRÖMER Robin Olsen under lördagens träning på Friends arena.
 ?? BILD: TOMMY PEDERSEN ?? Linus Johanssons Färjestad ligger under med 0–2 i matcher mot Rögle.
BILD: TOMMY PEDERSEN Linus Johanssons Färjestad ligger under med 0–2 i matcher mot Rögle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden