Göteborgs-Posten

Blekt Blåvitt föll i genrepet

Paulos Abraham debuterade. Roligare än så blev det dock inte för IFK Göteborg som föll mot Sarpsborg med 0–3 och dessutom fick se Pontus Dahlberg lämna skadad.

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Jens Askou har tryckt mycket på att hans lag ska bli mer spelförand­e den här säsongen. Ett led i det är att Pontus Dahlberg och hans backlinje tvingas spela mer med bollen än förra säsongen.

Det är en stor skillnad.

Det är också något som ställer höga krav på spelarna.

Det höll på att bli kostsamt direkt mot Sarpsborg när Sebastian Hausner spelade helt galet men då räddade Pontus Dahlberg. När Adam Carlén senare spelade fel då kom målet när Niklas Sandberg placerade dit bollen för gästerna från Norge.

– Jag tycker att spelarna försöker göra exakt det vi gjort hela uppstarten och vi har tagit stora steg där. I dag var vi inte vassa nog. Vi var för långsamma ibland och inte snabba nog i vår positioner­ing vilket straffar sig mot ett lag som Sarpsborg, säger Jens Askou och fortsätter:

– Det är som när du vill lära dig att cykla och ibland kommer du att välta. Du kanske slår dig och blöder lite på knät men om du då bara sätter dig ner och tänker att det här är fan inte roligt då blir du ingen cirkusarti­st heller. Sedan kan vi diskutera enskilda beslut och titta på om vi hade bättre möjlighete­r eller kunde spelat på ett annat sätt. Men vi kommer inte kasta bort det här bara för att allt inte är perfekt.

Innan paus kom även 2–0 till Sarpsborg när tidigare Malmö-spelaren Jo Inge Berget knoppade in ett inlägg.

Efter paus smällde det igen. 3–0 till Sarpsborg.

Kort därefter tvingades Pontus Dahlberg lämna skadad, efteråt var han kraftigt lindad över ena benet.

– Det var en liten smäll. Det irriterade honom lite nu men jag är inte så bekymrad för det. Han får sova extra länge imorgon och så är han bra på måndag, säger Jens Askou.

Pontus Dahlberg själv då?

Jo, han nobbade att prata med media efteråt.

Med dryga 20 minuter kvar att spela fick nyligen inlånade Paulos Abraham hoppa in. Ett inhopp där han inte fick tid nog att uträtta särskilt mycket på och det slutade med en förlust för IFK Göteborg i genrepet.

Om en vecka är det dags för allsvensk premiär mot Djurgården.

– Vi kommer inte tänka enbart på den här matchen och att vi förlorade med 0–3 och tänka att det är där vi är. Vi vet om att vi kommer ha fler spelare med som kan hjälpa oss med kvalité och sin erfarenhet. Vi är fortfarand­e tidigt i vår utveckling på det lag vi vill vara, säger Jens Askou.

Vad tar du med dig för känsla in i premiärvec­kan?

– Att vi fortfarand­e har mycket att förbättra och det jobbar vi med. Sedan blir vi straffade för våra misstag i dag och det var misstag vi gjorde senast också men då var inte motståndet lika bra. Vi skapar också ett par chanser men vi måste bli mer discipline­rade i våra positioner offensivt. Vi har ett par tillfällen då vi spelar oss igenom deras linjer men saknar kvalité och genombrott­skraft i sista tredjedele­n. Sarpsborg är också ett lag som är mycket längre fram i sin utveckling än vad vi är. Jag hade förväntat mig att de skulle vara bättre än oss men jag är självklart också besviken att vi inte nådde en högre nivå.

 ?? BILD: NICKLAS ELMRIN ?? Blåvitt förlorade mot Sarpsborg.
BILD: NICKLAS ELMRIN Blåvitt förlorade mot Sarpsborg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden