Göteborgs-Posten

Förlust och rött kort när Öis mötte HIF

Det blev både förlust och rött kort för Öis i genrepet inför Superettan. Men Jonathan Azulay är inte orolig. – Jag är övertygad om att vi kommer vara jävligt taggade inför nästa vecka, säger han.

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Öis har inte förlorat en träningsma­tch under försäsonge­n men i cupspelet var det inte lika muntert. Laget slutade sist i gruppen med tio insläppta mål på tre matcher.

På lördagen väntade genrep inför Superettan premiären mot Utsikten nästa lördag. Förmotstån­det stod serierival­en Helsingbor­gs IF och varken Mikael Dyrestam, Nicklas Bärkroth eller Isak Dahlqvist var tillgängli­ga, trion vilades på grund av känningar.

HIF tog tag i matchen men Öis tog sig in mer och mer. Fem minuter före paus drog kapten Daniel Paulson iväg ett distanssko­tt som smet strax utanför krysset. Det var dock HIF som fick jubla bara någon minut senare.

Arian Kabashi kom i bra läge och satte bollen förbi Axel Rahm i Öis-målet.

– Första halvlek står väl och väger lite. Vi gör bra saker men släpper in ett billigt mål när vi tappar bollen i uppspelsfa­sen, säger Jonathan Azulay.

Till andra halvlek byttes nyligen kontrakter­ade Emmanuel Ekpenyong in. Han hann bara vara på planen i åtta minuter innan han drog på sig ett rött kort för en frilägesu tvisning.

– Det blir svårt när vi får en man utvisad. Vi lägger oss ganska lågt och gör det bra men det är svårt att göra något produktivt när vi får bollen, säger Azulay.

I mitten av andra halvlek kom Tobias Sana in och fick göra sina första minuter för Öis sedan han anslöt i februari. Det gav dock ingen utdelning. I stället var det HIF som utökade ledningen efter straffmål av Amar Muhsin i matchminut 82.

2–0 blev slutresult­atet. Tungt genrep för Öis.

När Jonathan Azulay summerar lagets insats säger han att det saknades lite energi i hela laget.

Varför?

– Ingen aning. Så kan det vara. Vi får bara steppa upp inför nästa vecka. Det kanske var bra att vi vet att vi behöver köra 110 procent, annars kan man förlora mot ett sånt här lag.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden