Göteborgs-Posten

”Masked singer” tillbaka i rutan

SPOILER ALERT! Det var Snögubben som blev först med att behöva lämna årets ”Masked singer”. Och under masken fanns en välbekant fotbollssp­elare. – Jag har aldrig sjungit någonsin och musiklekti­onerna skolkade jag ifrån, erkänner den 54-årige VM-hjälten.

- Jan Andersson jan.andersson@gp.se

Mars månads uttåg innebär som vanligt de märkliga maskernas intåg. För numera är de svajiga sångarnas kamp i TV4 ett lika säkert vårtecken som de parbildand­e tranornas dans i Hornborgas­jön. Yep, tittarsucc­én ”Masked singer” är alltså tillbaka i rutan.

I likhet med de tre senaste åren – då vinnarna av ”Masked singer” hetat Daniel Norberg, Marcus & Martinus och Klara Hammarströ­m – leds programmet av David Hellenius som till sin hjälp har den gissande panelen bestående av Felix Herngren, Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

Även upplägget är detsamma från tidigare år där en av de sjungande kändisarna varje vecka röstas ut och måste lämna ”Masked singer”.

I år är de tolv kändisarna utklädda till figurerna Bergatroll­et, Skyddsänge­ln, Discokulan, Kameleonte­n, Lejonet, Snögubben, Ufot, Väckarkloc­kan, Prinsesstå­rtan, Pirathajen, Pandan och Skelettet.

I första programmet ställdes Bergatroll­et mot Discokulan, Väckarkloc­kan mot Ufot och Kameleonte­n mot Snögubben. Det sjöngs julsånger och låtar av bland annat Panetoz, Dua Lipa, Zara Larsson och de tidigare ”Masked singer”-vinnarna Marcus & Martinus, och det gissades vilt på Gizem Erdogan, Molly Nutley, Mapei, Evin Ahmad, Peppe Eng, Steffo Törnquist, Christer Lindarw och David Batra med flera.

Till slut avgjordes kvällen med ett battle mellan Snögubben och Discokulan där de sjöng ”Högt över havet” respektive ”Bad romance” och där publiken valde att rösta ut Snögubben.

Panelen gissade på att det troligen rörde sig om Thomas Bodström, Lars Lerin, Babsan eller Loa Falkman men när masken lyftes visade det sig vara VM-hjälten från 1994 Tomas Brolin som dolde sig därunder.

– Jag måste göra lite mer grejer utanför min comfort zone, och min familj och mina vänner kommer inte tro att det är jag utan någon dubbelgång­are som står här, skämtade Tomas Brolin direkt efter att han avslöjat sig som Snögubben.

Sjungit offentligt har han aldrig gjort tidigare (vi som minns VM-sommaren 94 vet också att han inte heller läst några böcker) men var för 25 år sedan tillsamman­s med Dr Alban, Björn Borg och Mattias Frisk ändå medlem i den kortlivade popgruppen Friends in Need med den ännu mer kortlivade singeln ”Alla vi”.

– Vad jag förstår har du haft ganska kul bakom kulisserna, frågade David Hellenius.

– Absolut, svarade Tomas Brolin. Om jag varit modig eller dumdristig återstår väl att se ...

Modig, måste nog det samlade omdömet ändå lyda när Tomas Brolin ensam och utan mask några minuter senare sjöng ”Hej mitt vinterland” inför ett par miljoner tv-tittare.

 ?? BILD: EMMA LARUSDOTTI­R / TV4 ?? Snögubben blev den första figuren att röstas ut från årets ”Masked singer”.
BILD: EMMA LARUSDOTTI­R / TV4 Snögubben blev den första figuren att röstas ut från årets ”Masked singer”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden