Göteborgs-Posten

Filip Hasas snart aktuell för spel – med på resan

- JohanRylan­der johan.rylander@gp.se

FilipHasaå­ker medFrölund­a HC till Leksand. Och hoppet om spel växer. – Såklart att jag hoppas att jag är spelklar.Jag vill ju spelaalla matcher – framför allt när det är slutspel, säger backen till GP.

Filip Hasa har saknats i Frölunda den sista tiden – ända sedan han åkte på en sen smäll från Olli Palola i IK Oskarshamn. Frölundas back landade i isen med en pisksnärt på nacken – och har sedan dess inte kunnat spela.

Men de senaste veckorna har Hasa tränat på is med laget – i en tröjfärg som betyder att han är tacklingsb­ar.

– I början när jag körde en grå tröja så var jag inte grå egentligen – men i slutet har jag haft grå tröja på riktigt, berättar Hasa.

Han är inte riktigt helt hundra i nacken, men hoppas ändå på spel.

– Det är lite segt. Jag jobbar på det varje dag, säger Filip efter en lekfull träning – där ett flertal spelare saknades inför den tredje kvartsfina­len mot Leksand.

Vad är det som känns i nacken efter träning?

– Jag blir trött i nacken. En lite konstig känsla, helt enkelt. Och så ska det ju inte vara om det känns bra.

Vad har det medicinska teamet sagt – måste du ha ett antal bra träningar utan känning?

– Vi har en dialog hela tiden, men jag är inte riktigt där att jag kan spela. Det är tråkigt. Men jag får göra det jag kan just nu. Och bidra med ett bra humör och försöka sätta ett leende på grabbarna just nu. Det är det som jag lägger min energi på.

Hasa åker med upp till matcherna i Dalarna på tisdag och torsdag.

Har du hopp om spel – med tanke på att du åker med?

– Såklart att jag hoppas att jag är spelklar. Jag vill ju spela alla matcher – framför allt när det är slutspel. Det är fulla läktare, det är bra tryck. Det är nu det betyder nåt på riktigt och det är då jag vill vara med och bidra.

Den senaste tiden har också varit en plåga på ett annat sätt.

Att titta på har varit en känslomäss­ig bergochdal­bana.

– Det är värre att sitta på läktaren. Jag blir oerhört nervös av att titta på. Jag blir irriterad, jag blir jävligt glad när det går bra. Det är mycket högt och lågt. Jag blir het! Jag har puls i hela kroppen – och så känns det inte när jag spelar. Då är jag mer avslappnad, säger Filip Hasa.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden