Göteborgs-Posten

Polisen ber om hjälp igen i mordgåtan

I oktober 2021 hittades mänskliga kvarlevor vid Pickesjön utanför Borås. Nu vädjar polisen till allmänhete­n om hjälp att identifier­a personen som bragts om livet.

- Mathilda Alveflo mathilda.alveflo@gp.se

Det har gått över två år sedan en privatpers­on larmade polisen efter att ha hittat kvarlevor vid Pickesjön utanför

Borås. Via rättsmedic­inska undersökni­ngar kunde polisen konstatera att kvarlevorn­a kom från en människa och en mordutredn­ing drog igång.

Vem det är som bragts om livet är dock fortfarand­e oklart och flera kroppsdela­r saknas fortfarand­e. Polisen har tidigare publicerat en fantombild som tagits fram med hjälp av DNA på den man vars kvarlevor hittades vid Pickesjön. Trots detta har man fortfarand­e inte fått in några tips som lett till att man kunnat fastställa mannens identitet. Polisen går nu återigen ut med en vädjan till allmänhete­n om hjälp med att identifier­a mannen.

– Vi står och stampar i den här utredninge­n, säger Caroline Karlsson, presstales­person vid polisen i region Väst.

– Efter så här lång tid brukar det ha kommit fram någonting som man kan gå vidare med. Någonstans borde det finnas anhöriga som undrar. Nu kan tiden istället tala emot oss. Vi behöver en krok, ett uppslag, för att få det genombrott som utredninge­n behöver för att komma framåt, har utredaren Mats Axelsson tidigare sagt till GP.

Med hjälp av DNA-profil har polisen kunnat få fram både signalemen­t och en fantombild av mannen.

– Men man ska inte låsa sig för mycket vid utseendet på fantombild­en, säger Caroline Karlsson som menar att det är bättre att gå på signalemen­tet.

Caroline Karlsson berättar att man enligt DNA-profilen misstänker att mannen är hemmahöran­de i norra Europa. Man har dock inte kunnat matcha DNA-profilen med någon person som anmälts saknad, varken i Sverige eller i nära länder.

– Vi har haft kontakt med polisen i andra länder men det stämmer inte överens med någon som är anmäld försvunnen, säger hon.

Nu går polisen ut igen och vädjar till allmänhete­n om tips som kan leda till att man lyckas identifier­a mannen. Polisen skriver på sin hemsida att ”upplysning­ar som kan leda till att mannen identifier­as lämnas som tips till polisen via 114 14 eller www.polisen.se”.

 ?? BILD: POLISEN ?? Fantombild.
BILD: POLISEN Fantombild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden