Göteborgs-Posten

Kvitterat – Frölunda nollat mot Leksand

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

När Frölunda var som bäst – så avgjorde Leksand. Efteråt var Carl Klingberg kritisk mot lagets insats. – Det räcker inte liksom, säger han efter matchen.

Välkommen till den ologiska kvartsfina­len.

Genomgåend­e har serien handlat om att Leksand har pressat, men Frölunda gjort mål. Men när Leksand besegrade Frölunda i Tegera arena och kvitterade i kvartsfina­lserien, ja då kom deras avgörande mål när Frölunda spelade som allra bäst.

– Det är för att hockey alltid är logiskt, förklarar Roger.

Frölundatr­änaren tar en liten konstpaus, ler lite smått och fortsätter:

– Vi som har hållit på länge med hockey vet att det är lite sådär det blir. Jag tycker vi spelar bra den perioden, förutom att vi är lite lyxiga med pucken. Det är slutspel och det gäller att få de små studsarna ens väg.

Matchen slutade 2–0 till Leksand efter att det sista målet kommit i tom kasse. Kvartsfina­lserien har genomgåend­e varit en målsnål historia och Roger Rönnberg är inte nöjd med hur hans spelare spelade – inte ens när de hade som tyngst press på Leksand.

– När vi väl får tag i pucken och får lite långa anfall så blir vi alldeles för runda, som alla ser. Jag tycker inte alls att vi tar betalt mot deras mål, utan Leksands målvakt får en ganska enkel match i dag. Han tar ny fart:

– Det ser bättre ut än vad det är, tror jag och det känns nog bättre än vad det är för spelarna: Att hålla pucken i anfallszon. Man vinner inga matcher på att hålla pucken i anfallszon, visst är det så? Det handlar väl om att få pucken i mål fortfarand­e?

Carl Klingberg är inne på samma spår när han ska summera matchen, han tror att han och lagkamrate­rna blir för

– Jag tror att vi kan göra mer för att störa målvakt, för att forcera lite mer motmål när vi väl har det här spelet. Så att vi inte bara är nöjda med att ha ett spel. ”Oj, nu känns det så bra.” Nej, men det räcker inte liksom.

Att Leksands avgörande mål kom under den perioden då Frölunda spelade som bäst är egentligen ingenting som förvånar Carl Klingberg.

Precis som Rönnberg konstatera­t: Det är sådan hockeyn är, man får inte alltid det man förtjänar.

– Jag tror att om du tar en matchserie till sju så kommer du vinna matcher där du känt att du inte var lika bra som motståndar­en och du kommer förlora när du känner att du är bättre.

Allt handlar om att lita på det man gör, enligt Klingberg. Är det tillräckli­gt bra, ja då kommer det räcka.

– Du får bara lita på att oddsen kommer jämna ut sig om du gör rätt saker. Det kommer bli en lång serie och gör vi rätt saker tillräckli­gt länge så bör det här betala av sig.

Leksands seger innebär nu som sagt 2-2 i kvartsfina­lserien. Frölunda flyger hem till Göteborg direkt efter matchen, sen väntar en frivillig träning på långfredag­en innan lagen möts igen på påskafton.

Till dess har Roger Rönnberg tid att plugga på med sina spelare.

– Jag tror att det är en jäkligt bra läxa att vi får en liten örfil på det. Så att jag verkligen får spelarnas öron på hur vi behöver förbättra vårt anfallsspe­l mot Leksands mål. Han avslutar:

– Jag längtar till nästa match.

 ?? BILD: DANIEL ERIKSSON ?? Anton Lindholms avgörande mål kom när Frölunda spelade som bäst.
BILD: DANIEL ERIKSSON Anton Lindholms avgörande mål kom när Frölunda spelade som bäst.
 ?? ?? Carl Klingberg menar att de blir för nöjda med att ha pucken i offensiv zon.
Carl Klingberg menar att de blir för nöjda med att ha pucken i offensiv zon.
 ?? ?? Leksandssu­pportrar – del av den vita väggen.
Leksandssu­pportrar – del av den vita väggen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden