Göteborgs-Posten

Spurs är spiken

- Johan Meijer johan.meijer@tt.se

Det blev ohyggligt svårlöst förra helgen när det var landskampe­r och lägre engelska serier på kupongen. Ingen rad hittade 13 rätt och därmed är det jackpot den här veckan med runt tolv miljoner i 13-rättspotte­n.

The Championsh­ip spelar fredag/måndag och därför är kupongen Europatips-inspirerad med matcher från Italien, Spanien, Tyskland och Frankrike som kompletter­ar PL-matcherna.

Hela sex lag beräknas ha en segerchans över 50% och det gäller förstås att fälla några av de favoritern­a för att ha chans att vinna de riktigt stora pengarna.

En storfavori­t jag undviker att slösa garderinga­r på är Tottenham. London-laget lär vara rejält revanschsu­get efter den svaga insatsen mot Fulham före landslagsu­ppehållet. Perfekt chans att studsa tillbaka mot Luton som haft oerhört svårt att försvara sig senaste tiden. Nykomlinge­n har förvisso bara förlorat en av de tre senaste men har kvitterat i slutet i matcher de varit tämligen utspelade i. Nu är det slut på turen och jag räknar med en stabil hemmaseger i match 4.

Chelsea blir en av kupongens största favoriter, men jag väljer att gardera The Blues som haft en hel del spelare iväg på landslagsu­ppdrag. Nästjumbon Burnley har äntligen fått lite välförtjän­t utdelning på spelet och skulle Chelsea ha en sämre dag kan det mycket väl räcka till poäng för The Clarets. Både krysset och tvåan rensar rejält.

I Tyskland spelas ”Der Klassiker” mellan Bayern München och Dortmund. Bayern hittade formen strax före uppehållet och brukar dominera det här mötet. Jag spikar ettan!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden