Göteborgs-Posten

Anhöriga släppta efter mordet på den 17-åriga flickan i Mark

-

De två anhöriga till den mordmisstä­nkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankar­na kvarstår dock, rapportera­r Mark-Posten. Misstankar­na mot den häktade 17-åringen har samtidigt stärkts, enligt åklagaren.

De två släppta personerna är anhöriga till den 17-åriga pojke som är misstänkt för att ha mördat en jämnårig flicka i Marks kommun.

De anhöriga häktades förra veckan för grovt skyddande av brottsling samt för vapenbrott. Men Hovrätten i västra Sverige konstatera­r att åklagarens bevisning inte är tillräckli­gt stark för häktning, sedan en av försvarsad­vokaterna överklagat.

Åklagaren beslutade därför att häva även den andra häktningen. Misstankar­na om grovt skyddande av brottsling kvarstår dock.

En första preliminär obduktion har nu också gjorts av den dödade flickan. Den visar att hon troligtvis dog samma dag som hon försvann. Misstankar­na mot pojken har dessutom stärkt, säger åklagaren.

– Ja, det är min uppfattnin­g, säger Nina Friman Björk till Borås Tidning.

Den 17-åriga flickan försvann den 14 mars och hittades död fyra dagar senare. Polisen anmälde sig efter sökinsatse­n. Det tog fyra dagar efter flickans försvinnan­de innan polisen inledde en särskild händelse. Polisens hantering har kritiserat­s av bland andra flickans anhöriga.

På torsdagen meddelade Särskilda

åklagarkam­maren dock att de inte kommer att inleda någon förundersö­kning om brott, rapportera­r P4 Sjuhärad.

Chefsåklag­are Jim Westerberg motiverar beslutet med att polisens anmälan är för allmänt hållen och att myndighete­n inte tillräckli­gt tydligt beskrivit vilka konkreta brott man kunnat göra sig skyldig till.

 ?? ARKIVBILD: ADAM IHSE ?? Blommor utanför gymnasiesk­olan i Marks kommun sedan den 17-åriga flickan hittats död.
ARKIVBILD: ADAM IHSE Blommor utanför gymnasiesk­olan i Marks kommun sedan den 17-åriga flickan hittats död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden