Göteborgs-Posten

Fridolina Rolfö petade Barcelona till semifinal

- Lasse Mannheimer

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollska­rriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barce- lona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Brann har inget att skämmas för efter kvartsfina­len mot regerande Champions League-mästaren Barcelona. Även om båda matcherna blev förluster – den första slutade 2–1 till Barcelona – stod uppstickar­laget från Norge upp bättre än de flesta hade räknat med.

I torsdagens retur i Spanien dominerade hemmalaget Barcelona. Men norskorna bet ifrån bra och det krävdes ett ögonblick av briljans från världens bästa spelare för att spräcka nollan.

Aitana Bonmatí fick bollen vid straffområ­desgränsen, mittfältss­tjärnan vände några gånger fram och tillbaka framför en motståndar­försvarare, och placerade sedan elegant in 1–0 i det bortre hörnet.

Kort efter paus punkterade­s i princip dubbelmöte­t, och det var Fridolina Rolfö som gjorde det. Norskan Caroline Graham Hansen tog sig in i straffområ­det från högerkante­n och fick sånär in bollen på egen hand. Men efter några studsar på

Brann-försvarare, samtidigt som målvakten Aurora Mikalsen misslyckad­es med att få tag i den, hamnade den framför den svenska landslagss­tjärnan som kunde peta in 2–0 från någon decimeters avstånd.

Den högljudda Brannklack­en fick dock skäl att fira i den 70:e minuten. Justine Kielland stod för den fina framspelni­ngen och inhopparen Tomine Svendheim avslutade med en perfekt avvägd bredsida till 1–2.

Brann hade faktiskt chanser att också kvittera matchen, men utan att kunna ta till vara på lägena.

I stället rullade Patricia Guijarro in 3–1 i slutminute­rna, vilket gav 5–2 totalt.

Barcelona ställs härnäst mot svensklage­t Chelsea i semifinal.

?? BILD: JOAN MONFORT ?? Fridolina Rolfö, längst till höger, firar sitt 2–0-mål med lagkompisa­rna i Barcelona.
BILD: JOAN MONFORT Fridolina Rolfö, längst till höger, firar sitt 2–0-mål med lagkompisa­rna i Barcelona.