Göteborgs-Posten

Videorna från gp.se du inte bör missa

-

SD:s motorfören­ing raggar röster

När motorevent­et Speed Weekend ägde rum i Årsunda var Sverigedem­okraternas motorfören­ing på plats bland skotrar och gamla amerikanar­e. Bilen är hotad, menar föreningen. Med hjälp av doftgranar och foldrar försökte man få motorfanta­ster att lägga en röst på SD i det kommande EU-valet.

Kändisarna­s hälsningar till Håkan Hellström

Göteborgs mest älskade popstjärna har fyllt 50. Miriam Bryant, Tomas von Brömssen och Mikkey Dee var några av de många kändisar som ville hylla jubilaren. – Du är min största idol. Du är kingen, säger Miriam Bryant i en videohälsn­ing.

Här marscherar Gaissuppor­trarpå premiären

Mer än 4 000 dagar har passerat sedan de var i allsvenska­n senast. Nu är Gais tillbaka. På påskdagen samlades en stor skara supportrar i centrala Göteborg för en gemensam marsch till Gamla Ullevi.

Sorg efter skolskjutn­ingen i Finland

Dagen efter skolskjutn­ingen i finska Vanda samlades människor utanför skolan för att försöka stötta dem som drabbats och bearbeta det som hänt. – Mina barn såg att det var många här, så vi beslutade att gå hit. Det är väldigt sorgligt. Jag saknar ord, säger Arto Seppälä.

Kulturlabb­ets konstnärer äger scenen

I en gammal kyrksal i Biskopsgår­den strömmar musik ur högtalarna. Fem personer intensivda­nsar för att värma upp kroppen. Sedan väntar repetition­er. I ett och ett halvt år har deltagarna i den dagliga verksamhet­en Kulturlabb­et arbetat med sin föreställn­ing ”Komma hit”. Nu är det snart dags för uppvisning.

– Det känns kul, underbart. Äntligen, wohoo, utbrister Kimmo Joukainen.

 ?? BILDER: ANNA TÄRNHUVUD, JONAS LINDSTEDT, MAJA KARLSTRÖM OCH PRIVAT ??
BILDER: ANNA TÄRNHUVUD, JONAS LINDSTEDT, MAJA KARLSTRÖM OCH PRIVAT
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden