Göteborgs-Posten

Skellefteå­tränarens hån mot vännen

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

Frölunda och Skellefteå ska mötas i semifinal och ordkriget har redan börjat. I alla fall från ett håll. – Han har noll bollsinne, han får youtubea hur man kastar en sten, säger Robert Ohlsson i Studio Oddset. – Han är så nära en perfekt människa man kan komma, svarar Roger Rönnberg.

I dag drar semifinals­erien mellan Frölunda och Skellefteå igång. Nu möts återigen de goda vännerna och tidigare kollegorna Roger Rönnberg och Robert Ohlsson.

De ledde Juniorkron­orna till JVM-guldet 2012 och Frölunda till SM-titeln 2016 tillsamman­s, men ska nu försöka förstöra den andres säsong.

Gliringar, med glimten i ögat, är därför att vänta nu under semifinals­erien och den första kommer från Skellefteå­hållet.

Robert Ohlsson har nämligen varit med i programmet Studio Oddset, som leds av de tidigare hockeyspel­arna Robin Figren, Fredrik Warg och Mikael Tellqvist. I programmet får han frågan om han ”har någonting på Roger” som inte är känt och ger då en känga i riktning mot Göteborg.

– Vi vet våra bra och dåliga sidor ... men han har ju noll bollsinne i grunden, det är som hans grabb Olle brukar säga: Han får youtubea hur man kastar en sten, det är på den nivån.

Ohlsson ger dock en liten eloge till Rönnberg.

– Men han är jävligt ihärdig, så i dag tror jag att han bland annat är svinbra i golf. Han ger sig ju inte, gubbfan. Om han bestämmer sig att han ska bli bra på någonting så tränar han som en maskin, så i dag är han ganska vass.

Efter fredagens träning får Roger Rönnberg frågan om han har sett Ohlssons ”påhopp”. Det har han, men väljer att se det positivt.

– Jag fick det skickat till mig av ”Figge” (Robin Figren) och jag tyckte bara det var beröm. Jag ser det som kärleksful­lt beröm, det är något fint.

Har du något bollsinne?

– Det tror jag inte, inte jämfört med Robban.

Rönnberg får även chansen att skicka en känga upp mot Västerbott­en, men passar på den möjlighete­n..

– Nej, han är så nära en perfekt människa man kan komma.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Frölundas Roger Rönnberg och Skellefteå­s Robert Ohlsson möts i SMsemifina­len.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Frölundas Roger Rönnberg och Skellefteå­s Robert Ohlsson möts i SMsemifina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden