Göteborgs-Posten

Sköna besked för Frölunda – Nilsson och Born åker med

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Frölunda HC får med sig både Tom Nilsson och Isac Born till SM-semifinale­n i Skellefteå. Och även Filip Hasa längtar efter comeback på isen. – Jag känner mig inte rädd att gå in i det, men sen får man inte bli dum heller. Jag hoppas förstås att jag ska spela, säger Filip Hasa.

SM-semifinale­n inleds med två bortamatch­er för Frölunda i Skellefteå Kraft Arena – och laget närmar sig återigen full styrka.

För på den sista träningen i Frölundabo­rg fanns fotskadade Tom Nilsson, huvudskada­de Isac Born och nackskadad­e Filip Hasa med i full träning och med tacklingsb­ar färg på tröjan.

– Jag åker med till Skellefteå, bekräftade Tom Nilsson direkt efter träningen – och berättade att han ligger på dag till dag-listan.

Det lär betyda spel mot Skellefteå – även om junioren Albin Sundin gjort ett strålande inhopp i Nilssons frånvaro.

Isac Born utgicki sin tur senast efter en tackling mot sargen, men det var mer en försiktigh­etsåtgärd. Även han mår bra – och åker med till Skellefteå.

Sist på listan är Filip Hasa, som inte spelat hockey sedan slutet av januari.

– Jag är med och kör det som jag klarar av, säger Hasa försiktigt.

Vad klarar du inte av?

– Jag är lite försiktig när det gäller närkamper. Jag känner mig inte rädd att gå in i det, men sen får man inte bli dum heller. Jag hoppas förstås att jag ska spela. Det är det som jag jobbar för varje dag. Att få mig spelklar, säger Filip Hasa.

Han har inte uppskattat att sitta bredvid i kvartsfina­len.

– Det här är den roligaste tiden på åren. Det är tråkigt att sitta på läktaren och kolla på när man vet hur roligt det att vara med inför fullsatta läktare och spela när det betyder som mest, säger Hasa.

Han har fortfarand­e symptom efter vissa träningar.

– Det är en konstig känsla. Det är mycket nerver och muskler som går upp i nacken. Det är mer muskulärt, skulle jag jag säga. Vi jobbar på det och skyndar långsamt. Det går inte att tvinga fram nånting. Man vill inte chansa innan man är helt hundra, säger Filip Hasa.

Frölundas coach Roger Rönnberg har ju Hemlige Arne-kepsen på – men säger så här:

– Det finns hopp om att de här tre ska spela. Det gör det absolut. Det är nån som är närmare och någon som är längre ifrån ...

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Glatt besked för Isac Born.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Glatt besked för Isac Born.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden