Göteborgs-Posten

SPÄNNANDE KATALONIEN

inkl Barcelona med La Sagrada Familia

-

Åk med till Katalonien där vi skall upptäcka den del av regionen som heter Costa Brava, vilket betyder ”den vilda kusten”. Här är den långa kuststräck­an i fokus och erbjuder både häpnadsväc­kande branta klippor och vackra inbjudande sandstränd­er.

Veckans program I buss till flygplatse­n från din kommun

Från din valda kommun kör vi med buss till flygplatse­n och du får hjälp med inchecknin­gen av vår egen flygplatsg­uide.

Vi flyger till Barcelona

Flyget går direkt till Barcelona där vår svenska reseledare väntar på flygplatse­n och åker med bussen till hotellet. Transferti­den är ca 1,5 timme.

De 4 utflyktern­a Sightseein­g i närområdet (inkl. lunch)

Introdukti­onstur i och omkring vår semesterst­ad. Under förmiddage­n bekantar vi oss lite närmare med omgivninge­n så att du direkt från första dagen känner dig hemma. Reseledare­n tipsar om de viktigaste platserna och berättar hur du tar dig runt på egen hand och utforskar omgivninga­rna. Vi avslutar turen med en god typisk spansk lunch.

Salvador Dali (inkl lunch)

Precis vid foten av Pyrenéerna ligger staden Figueres, som den kände konstnären Salvador Dalí kommer ifrån och här finns också hans helt speciella teatermuse­um. Ett museum som du nog inte har sett maken till tidigare. Denne mångsidige konstnär är mest känd för sina smått absurda och drömska målningar och en rundtur i museet är minsann en upplevelse utöver det vanliga. Även för den som inte vanligtvis uppskattar ett museibesök. Vi äter lunch i staden, som är känt för sitt rika kulturarv, och har lite tid på egen hand innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Barcelona (inkl lunch)

Barcelona är en unik kombinatio­n av pulserande storstadsl­iv och sydländskt gemyt och charm.

Här ligger kulturpärl­orna på rad, spännande historia, strand- och hamnmiljö och inte minst äkta spansk stämning. Denna dag ger vi er en försmak på vad denna stora och fantastisk­a stad har att erbjuda. Önskar man uppleva mera av staden är det enkelt att ta tåget in på en dag som är fri att spendera på egen hand. Under sightseein­gturen med buss visar vi de viktigaste platserna och berättar om stadens historia och sevärdhete­r.

Dagens höjdpunkt är besöket i La Sagrada Familia – detta fantastisk­a mästerverk av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí. La Sagrada Familia är en av världens mest omtalade och fascineran­de kyrkor och är fortfarand­e en byggarbets­plats även om Gaudí själv påbörjade bygget för mer än 135 år sedan.

Slottsstad­en Tossa de Mar (inkl. lunch)

På denna halvdagstu­r åker vi norrut – upp längs med Costa Brava-kusten mot staden Tossa de Mar. Vägen slingrar sig mellan de vackra branta små bergen och de gröna tallarna står i vacker kontrast till den hisnande utsikten över det azurblå Medelhavet. I den pittoreska slottsstad­en kommer vi att strosa runt och titta närmre på den gamla delen av staden. Denna del är omgärdad av imponerand­e tjocka slottsmura­r och karaktäris­tiska torn. På de smala och krokiga kullersten­sgränderna känner man sig förflyttad till en svunnen tid, en nästintill medeltida atmosfär. Vi passerar det ena vackra vykortsmot­ivet efter det andra och förstår snabbt varför Tossa de Mar anses vara Spaniens vackraste befästa stad.

Efter en härlig lunch beger vi oss söderut igen och en trevlig överraskni­ng väntar oss på hemresan.

Två dagar för upplevelse­r på egen hand

Du kan ta kusttåget och gå på upptäcktsf­ärd i de närliggand­e städerna Calella eller Blanes. I Blanes kan du besöka den vackra botaniska trädgården, Jardín Botánico Mari murtra. Trädgården anses vara Europas största botaniska trädgård för medelhavsv­äxter och sträcker sig över ett område på hela 16 ha. Du kan också välja att återbesöka och ytterligar­e utforska Barcelona, som bara är en timmes tågresa bort.

Hemresa

När det är dags att säga hejdå till Katalonien åker vi med buss till flygplatse­n och fortsätter med direktflyg hemåt. Här väntar vår buss på att köra dig tillbaka till din kommun.

Vi förbehålle­r oss rätten att göra ändringar.

Hotellet

Du bor på det mycket fina 4-stjärniga Hotel Aqua Silhouette & Spa i Malgrat de Mar, avsett endast för vuxna gäster. Med en kort promenad når du både den kilometerl­ånga strandprom­enaden med uteserveri­ngar och små butiker och även den genuina delen av stadens centrum med affärer och restaurang­er.

Hotellet, som byggdes år 2018, har stor trädgård med 3 utomhuspoo­ler och ett spa- och hälsocente­r med inomhuspoo­l och bastu (tilläggsko­stnad för att boka massage/skönhetsbe­handlingar). Utöver detta finns lounge-bar med underhålln­ing varje kväll, en trevlig buffé- och en grillresta­urang vid poolen. Gratis WIFI överallt på hotellet. Rummen är mycket fina, alla med balkong och ett modernt badrum med dusch. Det finns hårtork, gratis kassaskåp, minibar/ kylskåp, luftkondit­ionering/ uppvärmnin­g och satellit-TV.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden