Göteborgs-Posten

Man rullades in död på bank – kvinna gripen

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

En brasilians­k kvinna har gripits misstänkt för bedrägeri och brott mot griftefrid­en efter att ha försökt få sin ”farbror” att skriva på ett låneavtal. Skälet till misstanken är att han var död när han rullades in på banken.

Händelsen sprids just nu på sociala medier i Brasilien. På en video som fångats av personal på banken syns kvinnan försöka få mannen att fatta en penna och underteckn­a ett låneavtal.

Mannen sitter helt stilla i en rullstol.

– Farbror Paulo, lyssnar du? Du måste skriva på här! hörs kvinnan säga.

En stund senare anländer ambulans och polis till platsen och för både mannen och kvinnan från platsen.

Dessförinn­an hörs kvinnan uppmana mannen, sin ”farbror”, att göra vad hon ber honom om.

– Farbror Paulo, lyssnar du? Du måste skriva på här. Om du inte skriver på går det inte. Jag kan inte skriva på åt dig, ska kvinnan ha sagt enligt CNN Brasil.

När hon greppar runt mannens hand med en penna och ska underteckn­a dokumentet protestera­r en av de anställda, vilket hörs på videon.

– Jag tror inte att det här är lagligt. Han ser inte ut att må bra. Han är väldigt blek.

Svaret från kvinnan är ”det är sådan han är”.

Sedan vänder hon sig åter till mannen.

– Om du inte mår bra kan jag ta dig till sjukhuset. Vill du tillbaka till sjukhuset igen?

Enligt medieuppgi­fter i bland annat Washington Post har kvinnan hävdat att mannen levde när de anlände till banken. Uppgiften motsägs och bilder från övervaknin­gskameror i ett köpcentrum tidigare på dagen.

På dessa uppges mannen ha varit helt orörlig.

– Alla som tittar på filmen kan se att han är död. Hon visste att han var död, ska polischefe­n Fabio Souza ha sagt enligt Washington Post.

Senare ska en rättsläkar­e ha slagit fast att mannen har varit död i minst två timmar när han rullades in på banken.

Kvinnan säger sig enligt polisen vara mannens brorsdotte­r. Enligt de efterforsk­ningar polisen har gjort finns det ett släktskap.

 ?? BILD: AL JAZEERA ?? På en video från händelsen syns kvinnan prata med den döda mannen, och försöka förmå hans hand att ”skriva på” ett dokument.
BILD: AL JAZEERA På en video från händelsen syns kvinnan prata med den döda mannen, och försöka förmå hans hand att ”skriva på” ett dokument.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden