Göteborgs-Posten

Sandberg fullbordad­e vändningen

Häcken vände underläge till 3–1-vinst mot Piteå. En seger som Anna Sandberg kommer fira i två dagar. – Det ska jag faktiskt göra, och jag kommer njuta av det, säger hon efter matchen.

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

Dubbla matcher mot Piteå väntade för Häcken på Bravida Arena. På onsdag ska lagen göra upp om titeln i svenska cupen – men först bockade man av ett möte mot varandra i damallsven­skan under lördagen.

Vinsten satt långt inne, men efter en upprycknin­g i andra halvlek lyckades Häcken vända och vinna med 3–1.

– Vi hade samma problem som vi haft tidigare i första halvlek. Vi hade mycket boll, men skapade inga klara målchanser och släppte in ett onödigt mål, säger Anna Sandberg och berättar om det taktiska draget i halvtid:

– Vi kollade videoklipp och såg att det faktiskt fanns ytor att använda och att vi behöver fylla på med spelare i box. Det gjorde vi väldigt bra i andra halvlek och skapade mycket fler målchanser. Vi hade egentligen kunnat vinna matchen med fler mål, det var en rejäl upphämtnin­g av oss.

Häcken hade svårt att ta tillvara på sina chanser i första halvlek. Samma gällde inte Piteå, som på sitt första avslut på mål fick in bollen i nät. Då var det Josefin Johansson som nickade in bollen till 1–0 i den 16:e minuten.

Gästerna fortsatte att kontroller­a halvleken – men på övertid i första halvlek fick Häcken straff. Johanna Fossdalsa förvaltade den till 1–1.

Kvittering­smålet såg ut att vara mentalt viktigt för Häcken. För när lagen startade andra halvlek var det ett kvickare och mer påkopplat hemmalag som skapade målchanser gång på gång.

Då gav det utdelning i den 57:e minuten – genom ett klassavslu­t från Anna Sandberg, efter en välplacera­d långboll från Alice Bergström.

– Jag är sjukt glad över målet. Det var nästan så jag fick glädjetåra­r. Det har varit många jobbiga månader och det känns som man fick utdelning för det hårda slitet, säger målskytten som kommer från en skadeperio­d.

Du såg nästan lite förvånad ut över att bollen gick in i mål?

– Ja, lite förvånad blev jag. Jag tänkte att den skulle gå i stolpen först. Men jag är jätteglad över att jag kunde hjälpa laget i dag, säger hon.

Häcken fortsatte leverera bra lägen. Och Häckens supportrar skulle få se ett till mål på nära håll.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid slog Josefine Rybrink en hörna. Filippa Curmark träffade bollen med pannan och 3–1 spikades upp på resultatta­vlan. Det blev matchens slutresult­at.

Efter matchen stannade laget kvar på planen och firade med varandra, supportrar­na och skrev autografer. När Anna Sandberg kommer inspringan­des till den mixade zonen är hon rejält glad.

– Nu blir det mer sång och mer firande i omklädning­srummet med tjejerna, sen fortsätta fira i dag och i morgon – efter det ladda om till cupfinalen, säger hon.

Två dagars firande, alltså?

– Ja, två dagar. Det ska jag faktiskt göra och njuta av det.

Det återstår att se om Häcken lyckas vara det vassare laget över 90 minuter även på onsdag – i cupfinalen. Avspark är 17:00 på Bravida Arena.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Häckens Anna Sandberg jublar efter 2-1.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Häckens Anna Sandberg jublar efter 2-1.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden