Göteborgs-Posten

Nederländs­ka fansens besvikelse

- Anders Abrahamsso­n anders.abrahamsso­n@gp.se

Malmö: De nederländs­ka fansen har precis fått beskedet om att Joost Klein kastats ut från Eurovision. Johanna Klompstra går spontant fram och lägger sin nederländs­ka flagga i en papperskor­g. – Vi är från samma provins, vi undrar varför, säger hon besviket.

Vid lunchtid träffar GP ett gäng glada fans som rest från Nederlände­rna för att stötta sin artist. Innan beskedet om att Joost Klein diskas meddelas är de optimistis­ka om att han ändå ska tillåtas att tävla.

– Vi tror att han kommer få ställa upp. Vi vet inte vad som här hänt, det är väldigt lite informatio­n, men får han ställa upp tror vi att han har bra chanser att vinna, säger Johanna Klompstra.

Planen är att hon tillsamman­s med väninnan Els Boersma ska titta på finalen på storbilds-tv i Folkets park i Malmö. Biljetter till att se finalen på plats i Malmö Arena har de inte lyckats få tag på.

I sällskapet finns även Els Boersmas dotter Marit de Leij och hennes svenske pojkvän Victor Algeblad. De två sistnämnda har rest från Malung där Marit studerar.

– Joost är väldigt populär hemma, speciellt bland yngre, säger Marit de Leij.

Johanna Klompstra tillägger. – Vi är från samma provins, Friesland!

Några minuter senare kommer beskedet om att Joost Klein diskas, och när GP strålar samman med sällskapet igen är besvikelse­n påtaglig.

– Jag är ledsen. Vi har ju åkt hela vägen från Nederlände­rna för att heja på honom, utbrister Klompstra.

Hon tar den nederlänsk­a flaggan som hon har i sin hand och lägger den i en papperskor­g. Några sekunder senare tar hon dock upp den igen.

– Vi vet inte vad som har hänt, men stämmer det är vi besvikna på honom, säger Johanna Klompstra. Els Boersma tillägger:

– Man får inte hota folk, om det nu är det han har gjort.

 ?? BILD: PAUL WENNERHOLM ?? Els Boersma och Johanna Klompstra har rest från Nederlände­rna för att heja på sin favorit.
BILD: PAUL WENNERHOLM Els Boersma och Johanna Klompstra har rest från Nederlände­rna för att heja på sin favorit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden