Göteborgs-Posten

Örgryte tog sin första seger för säsongen

Det tog sex omgångar. Men nu är Öis inte längre segerlösa – mycket tack vare Viktor Lundberg som gjorde sitt första mål i Superettan sedan augusti 2022. – Det var skönt att visa att jag fortfarand­e kan, säger Lundberg.

- Jonna Andersson jonna.andersson@gp.se

Det är ingen hemlighet att säsongsinl­edningen inte varit kanon för Örgryte IS. Efter sex omgångar hade laget inte vunnit en enda match.

Bortamatch­en mot Varbergs BoIS på lördagen visade inlednings­vis inte på några tydliga tecken på att mönstret skulle brytas. Redan efter en minut spelad hade Varberg vittring på mål – men bollen räddades på mållinjen av en Öis-tå. Närmre bestämt av Jonathan Azulays tå.

Bara minutrar senare kom Varbergs andra farliga chans. Men Isak Bjerebo sköt strax utanför stolproten.

Men så – plötsligt syntes tecken på att Öis faktiskt skulle bryta den trista trenden.

Tjugo minuter in i första halvlek slarvade Varberg i uppspelet. Bollvinst Öis och Daniel Paulson tillsamman­s med Edi Sylisufaj kunde vägga sig förbi Varbergsfö­rsvaret. Den sistnämnde kom fri med målvakten och chippade läckert över bollen in i mål.

0–1 Öis alltså.

– Det är ett jättefint mål. Men det kommer också efter ett fint försvarssp­el från vår sida. Det är precis så vi vill spela, säger Öis-tränaren Andreas Holmberg.

Sex minuter senare rev Jonathan Azulay, den tidigare målräddare­n, ner en av Varbergssp­elarna i sitt eget straffområ­de och domaren blåste för straff.

Kvittering­smålet var ett faktum

– av ingen mindre än den tidigare Öis-bekantinge­n Diego Montiel. Målfirande­t blev av storlek mindre.

– Jag hade ett bra år i Öis och ville visa respekt till fansen, säger han i sändningen efter första halvlek.

Öis hann göra ytterligar­e ett mål innan andra halvlek var till ända. I 34:e minuten stormade Isak Dahlquist fram på högerkante­n och hittade in till Viktor Lundberg i den så fint kallade ”golden zone” som påpassligt kunde göra första mål i Superettan sedan augusti 2022.

– Det var skönt att visa att jag fortfarand­e kan, säger Viktor Lundberg som kämpat med speltid de senaste åren.

Var det det snyggaste målet du gjort?

– Haha nej, det var det inte. Det var ett mål och det var det viktiga.

I andra halvlek såg det länge ut som om Daniel Lundberg skulle bli matchens stora hjälte och att 1–2-resultatet skulle stå sig.

Inte minst när Varbergsfö­rsvararen Oskar Sverrisson fick syna det röda kortet efter sitt andra gula för dagen i de brinnande slutminutr­arna av andra halvlek.

Spiken i kistan för Öis kom dock på övertid.

I 95:e minuten lade Nicklas Bärkroth en öppnande passning från mittlinjen till Noah Christerss­on. Christerss­on kom en mot en med målvakten och lade enkelt bollen i sidled till den nyligen inbytta Aydarus Abukar, som kunde rulla in bollen i öppet mål.

1–3 Öis. Matchen tog slut och första segern var ett faktum.

– Väldigt skönt med seger. Och väldigt skönt att få fira med fansen. De har väntat på det här lika länge som vi, säger Andreas Holmberg.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Viktor Lundberg gjorde sitt första mål i Superettan på två år.
BILD: KRISTER ANDERSSON Viktor Lundberg gjorde sitt första mål i Superettan på två år.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden