Göteborgs-Posten

Önnered förlorade tredje semin

- Jonna Andersson jonna.andersson@gp.se

Önnered hade allt i egna händer. Men i den tredje semifinale­n verkade Skuru ha laddat upp med taggtråd till både frukost och lunch – och vann matchen med 25–21. – Vi visste att det skulle bli en tuff match, och det blev det också, säger Önneredssp­elaren Linn Hansson.

Önnereds HK hade spelat sig till ett drömläge och hade allt i egna händer inför lördagens tredje semifinal mot Skuru IK på bortaplan. Med två segrar i ryggen krävdes bara en till för att ta sig till en historisk SM-final.

Men så blev det inte.

De senaste årens giganter inom svensk handboll verkade hade laddat om rejält inför lördagens match.

– Det är ett helt annat lag än i de andra matcherna som vi möter där ute i dag, säger Önnereds Moa Boqvist i halvtid.

Önnered satte visserlige­n öppningsmå­let i matchen, just genom ovan nämnda Moa Boqvist.

Men efter det tog hemmaspela­nde Skuru över allt mer. Det hela gjorde det inte bättre när tekniska fel ledde till två utvisninga­r för Önnered efter cirka tio minuter spelade.

Efter kvarten spelad var det Skurus tur att sitta kvar på bänken. Det utnyttjade Önnered. Med både straffmål av Linn Hansson – och två snabba mål av Moa Boqvist.

Första halvlek slutade 12–11 till hemmalaget Skurus fördel.

I andra halvlek gav Skuru skäl till sitt epitet som giganter. Inte minst tack vare storspelan­de Rebecca Nilsson i hemmamålet.

Önnered, som hade gjort totalt 62 mål under de tidigare två semifinale­rna, hade svårt att hitta maskorna bakom målvakten.

– Hon tog i princip allt där, säger Önnereds Linn Hansson och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, och det blev det också. Skuru fick mer utdelning i den här matchen, säger Önneredssp­elaren Linn Hansson.

Matchen slutade 25–21. Fortfarand­e lever drömmen om en historisk SM-final. Önnered leder fortsatt serien med 2–1 och har, återigen, allting i egna händer.

Nästa match, den fjärde semifinale­n, spelas i ÖHK-hallen på tisdag kväll.

– Det är bara att smälta det här och snabbt ladda om. Vi gillar att spela på hemmaplan och är starka där. Vi kommer att göra allt för att vinna. Jag är otrolig laddad, säger Linn Hansson. IK Sävehof då? Jo, de vann lördagens tredje semifinals­trid mot Skara HF och leder därmed med 2–1 i matcher.

Med sex bollars marginal uppåt i halvtid körde Sävehof rent av över gästerna i andra halvlek och vann med 41–24.

Även för Sävehof väntar match på tisdag.

 ?? BILD: KENTA JÖNSSON ?? Önnereds Moa Boqvist, Linn Hansson och Ella Sjöberg deppar efter semifinal tre i Handbollsl­igan dam mellan Skuru och Önnered.
BILD: KENTA JÖNSSON Önnereds Moa Boqvist, Linn Hansson och Ella Sjöberg deppar efter semifinal tre i Handbollsl­igan dam mellan Skuru och Önnered.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden