Göteborgs-Posten

Även Hammarby har ögonen på Andreas Pyndt

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se fredrik.janlind@gp.se

Andreas Pyndts låneavtal med IFK Göteborg löper ut i sommar. Blåvitt har varit tydliga med att de vill behålla honom. Men enligt GP:s uppgifter finns det fler klubbar som har ögonen på mittfältar­en, bland annat Hammarby. – Fotbollens värld är skum ibland och saker kan förändras snabbt, säger Andreas Pyndt om framtiden.

IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson har varit tydlig med att klubben vill behålla den danska mittfältar­en Andreas Pyndt, 23, när lånet med Silkeborg löper ut i sommar.

Lika tydlig är han nu också och berättar att han är i dialog med både den danska klubben och spelarens agent.

– Ja, så är det. Det är där dialogen är nu men vi har varit väldigt tydliga mot Andreas vad vi vill och det är fortsatt samma inställnin­g från vår sida. Vi vill hitta en lösning, säger han.

Har ni råd att lösa honom? Måste ni sälja för att kunna värva?

– Det är det vi behöver få ihop och sätta oss ner och diskutera vad vi ska göra i fönstret som kommer. Vi har givetvis en plan sedan gäller det på vilket sätt vi ska använda oss av den. Det är där vi är.

Men IFK Göteborg är inte ensam om att vilja knyta till sig Andreas Pyndt på en permanent lösning. Enligt GP:s uppgifter är det flera klubbar i allsvenska­n som hört sig för om dansken.

Däribland Hammarby – som är på jakt efter en ny sexa (sittande mittfältar­e). Klubben ska ha varit i kontakt med Silkeborg för att kolla vad mittfältar­en skulle kosta att köpa loss från kontraktet som sträcker sig över säsongen 2027.

Dessutom erfar GP att det finns ytterligar­e två klubbar i allsvenska­n som visat intresse för spelaren, som överväger att ta processen vidare.

Att IFK Göteborg inte är ensamma om att jaga Andreas Pyndt är något Ola Larsson inte påverkas alltför mycket av.

– Så kan det säkert vara. Det är en väldigt bra spelare men jag vet om vad han tycker om oss och att han trivs väldigt bra här. Jag känner ändå ett klart försprång där och det finns en anledning att han kom hit också. Det har varit intresse från andra klubbar tidigare också och vi är glada att ha honom här och ska göra vårt bästa för att hitta en lösning.

Andreas Pyndt berättar att han inte hört något om det stora intresset kring honom.

– Det visste jag ingenting om. Men jag har gjort det bra. Jag har dock fortfarand­e mycket jag kan bli bättre på och tycker jag är i en bra situation och blir bättre och bättre. Tränarna är ofta på mig och vi har mycket individuel­la möten och träningar. Jag tycker jag blir bättre, säger 23-åringen till GP.

Snart är vårsäsonge­n över, tänker du mycket på framtiden?

– Nej. Inte så mycket, vi har många matcher och det är det jag fokuserar på och tänker på. Så nej, jag tänker inte så mycket på det.

Den eftertrakt­ade mittfältar­en försöker hålla sig utanför pratet om framtid och kontrakt i dagsläget.

– Ja, det är mer agent, Ola och Silkeborg. Jag fokuserar bara på att spela.

Du fokuserar inte på din framtid säger du, men vad vill du?

– Jag gillar att vara här så självklart ser jag det som ett alternativ.

Jag vet inte om jag ska vara ärlig … vi får se. Jag är ganska öppen.

– Jag gillar att vara här, jag gillar laget, sättet vi spelar på. Hur vi tränar. Allting. Vi får se. Fotbollens värld är skum ibland och saker kan förändras snabbt. Det såg du på träningslä­gret med mig, fortsätter han.

Ju bättre du presterar desto dyrare blir du att lösa för IFK?

– Ja. Kanske jag ska spela dåligt då … du har nog rätt men vi får se. Det är inget jag kan påverka. Jag vill bara spela fotboll och fokusera på det.

 ?? ARKIVBILD: MATHIAS BERGELD ?? Flera allsvenska klubbar visar intresse för det blåvita lånet Andreas Pyndt, 23.
ARKIVBILD: MATHIAS BERGELD Flera allsvenska klubbar visar intresse för det blåvita lånet Andreas Pyndt, 23.
 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.
 ?? ?? Fredrik Janlind
Fredrik Janlind
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden