Göteborgs-Posten

Bråket efter Gais match mot Malmö: ”Det brinner när jag spelar”

- Erik Ericson erik.ericson@gp.se Philip Trollér philip.troller@gp.se

Gais föll mot Malmö FF med 0–1 efter ett sent mål av Pontus Jansson i torsdags. Efter matchen hamnade Malmö-tränaren Henrik Rydström i en het diskussion med Gais Axel Henriksson. – Jag gillar den hybrisen från hans sida, säger Rydström. – Det slog slint på Rydström, säger Henriksson.

Gais gjorde en stark insats mot serieledar­na Malmö FF på Eleda stadion. Men de grönsvarta fick till slut se sig besegrade av efter ett sent hörnmål av Malmös lagkapten Pontus Jansson.

Efter slutsignal­en hamnade Gais-mittfältar­en Axel Henriksson i en diskussion med Malmös tränare Henrik Rydström. Något som Rydström fick frågor om efter matchen.

– Han tyckte att vi maskade. Jag gillar den hybrisen från hans sida. Men det var väl ett lag som försökte dröja ut på situatione­rna mer. Det har man all rätt att göra, men jag skulle inte säga att vi var det laget som maskade, säger Rydström på presskonfe­rensen.

Gais-tränaren Fredrik Holmberg säger att han inte tänkte på att Malmöspela­rna maskade men att han gillade att Axel Henriksson stod på sig.

– Jag kan inte mer annat än att gilla Axel att han stod på sig, säger Holmberg.

Varpå Henrik Rydström replikerad­e:

– Jag tror inte han stod på sig, det var han som gnällde sen var det jag som stod på mig. Men jag gillar också det, jag tycker det är skitbra. Han ska inte bara köpa att jag gnäller på honom. Axel Henriksson tar vid:

– Jag skulle gå och tacka och så hälsade jag på honom och så kom det något ord ur min mun, och så kom det något ur hans mun. Jag menade på att de maskade och det ville jag påpeka för honom. Det var det.

– Jag vill inte säga vad han har sagt till mig. Det får han säga om han vill göra det.

Han fortsätter:

– Jag försöker vara på domarna om att Malmö maskade. Så att vi får våra tilläggsmi­nuter som vi skulle ha. Så det slank ur mig och jag sa ”Fan vad ni maskar”.

– Då slog det väl slint på Rydström. Men det är bra att det brinner.

När Henriksson får veta att Rydström genuint gillar ”hybrisen” hos Henriksson svarar mittfältar­en:

– Hybrisen?

– Det brinner när jag spelar fotboll och det är en av mina styrkor. Det är bara att jobba med det och ligga på gränsen.

Henriksson håller inte med om han har drabbats av ”hybris”.

– Jag försöker ha fötterna på jorden. Hybris och självförtr­oende är två olika saker, tycker jag.

Samtidigt verkar det finnas en ömsesidig respekt mellan Rydström och Henriksson.

– Jag gillar tränare som brinner också. Det är så man tar sig uppåt. Man måste ha en glöd vid sidan av planen. Malmö gör det bra här, de är på domaren, det är så man ska göra. Det försöker jag också vara. För att de inte ska vara de enda som är på domaren för då blir det snett. Det är så man måste vinna fotbollsma­tcher.

Hur arg var Rydström när ni pratade?

– Det ska brinna på en fotbollspl­an. Han var väl typ lika arg som mig.

Hur arg var du?

– Fem på en tiogradig skala, säger Henriksson och kostar på sig ett leende.

Lagkapten August Wängberg gillade det han fick se av sin lagkompis, att Henriksson alltid står upp för Gais.

– Det är väldigt fint att se. Det är en av hans bästa egenskaper. Det är inte hybris. Det är bara en stor vilja. Han har ingen hybris. Det är så han är som karaktär, säger Wängberg.

Henriksson var i vanlig ordning involverad i ett par heta dueller och såg bland annat till att Malmös Sergio Pena, till peruanens ilska, fick ett gult kort för en sen tackling på Gais-spelaren.

– Han är fin med bollen, han är inte så snabb, jag försökte komma nära honom, säger Henriksson om duellerna med Pena.

Tränaren Fredrik Holmberg brukar låta Henriksson spela cirka en timme, när denne startar. Mot Malmö var inget undantag. I den 65:e minuten klev han av. Något han inte var helt belåten med – även om han förstår och respektera­r bytet.

– Jag var lite sliten, jag kände lite kramp. Men det sa jag inte till Fidde, haha. Jag blev lite besviken. Jag vill spela 90 minuter. Vi har match på söndag igen. Han gör det han tror är klokast. Jag kan bara lita på honom.

 ?? BILD: LUDVIG THUNMAN ?? Henrik Rydström sa att Axel Henriksson anklagade Malmöspela­rna för att maska.
BILD: LUDVIG THUNMAN Henrik Rydström sa att Axel Henriksson anklagade Malmöspela­rna för att maska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden