Göteborgs-Posten

Häcken studsade tillbaka mot AIK – avgjorde på övertid

Häcken vände och vann på bortaplan mot AIK. Då stod Matilda Nildén för ett succéinhop­p mot sitt gamla lag – efter att ha blivit välkomnad in på planen till burop. – Jag försökte bara fokusera på att göra ett så bra inhopp som möjligt, säger hon efter matc

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

Efter förra omgångens tunga förlust mot serieledar­en Rosengård var det ett revanschly­stet (och fortsatt skadedrabb­at) Häcken som tog sig an nykomlinge­n AIK på Skytteholm­s IP under lördagen.

Då lyckades man, efter många om och men, studsa tillbaka och vinna matchen med 2–1.

– Det var jättevikti­gt att vi tog med oss tre poäng i dag. För självförtr­oendet, känslan i laget och tabellmäss­igt. Det var en otroligt viktig vinst och skönt att studsa tillbaka, säger Matilda Nildén efter matchen.

Häcken började matchen bäst och tryckte på framåt. Redan efter fem minuter fick Anna Sandberg ett bra läge, siktade på bortre men sköt över.

Första halvlek känneteckn­ades av starkt spelöverta­g från Häcken, men precis som i tidigare matcher lyckades man inte förvalta det till klara målchanser och mål.

I halvtid stod det 0–0.

– Jag skulle säga att det var en match där vi hade all boll, men inte riktigt fick in den i mål och kom inte till klara målchanser heller. Vi fick inte in bollen till en början, men sen gjorde vi två sena mål och fick ändå med oss tre poäng, säger Matilda Nildén.

Matilda Nildén startade inte matchen, men hoppade in i den 60:e minuten. Det var en speciell match för 19-åringen, då hon lämnade just AIK för Häcken inför säsongen i en övergång som rörde upp känslor hos supportrar­na.

När hon gjorde entré på planen hördes burop från en del AIK-supportrar.

– Jag hörde det också när jag kom in. Men jag försökte bara fokusera på att göra ett så bra inhopp som möjligt, säger hon om situatione­n.

Fem minuter efter inhoppet var Matilda Nildén väldigt, väldigt nära att ge svar på tal till supportrar­na när hon fick det som då var matchens bästa läge. Men bollen hittade inte in i mål.

Tätt därefter chockades Häcken och hamnade i underläge. Maja Johansson spelade fint på högerkante­n, vek in och gav sig själv en fin födelsedag­spresent genom 1–0 och sitt första allsvenska mål.

Men Matilda Nildén tog revansch på sig själv. Hon skapade fler lägen i matchen – och i den 82:e minuten fick hon utdelning när hon satte 1–1 mot sitt gamla lag.

– Det var ett viktigt mål för mig själv. Det var kul att få göra det, säger hon.

Var det speciellt att göra det mot just AIK?

– Jo, såklart, man spelade ju med det laget för några månader sedan och det var lite annan känsla att göra mål i dag i jämförelse med andra mål.

Överlag beskriver hon det som fint att vara tillbaka på sin gamla hemmaplan.

– Skytteholm ligger mig varmt om hjärtat och jag var där länge, så det var kul att vara tillbaka. Familj och vänner bor i Stockholm, de var där, och jag känner även många som spelar kvar i AIK, säger hon.

Lagen såg ut att få dela på poängen när klockan hade tickat upp till 90 minuter. Men Häcken var inte klara.

På övertid ordnade Anna Sandberg så att Häcken fick med sig tre poäng hem till Hisingen. Ytterspela­ren avslutade i ribban och bollen studsade in i mål.

Matchen slutade 2–1.

– Det tar vi verkligen med oss, att vi lyckades vända till slut, säger en nöjd Matilda Nildén efter matchen.

I nästa match väntar Hammarby för Häcken. Toppmötet spelas på lördag, hemma på Bravida Arena.

 ?? BILDER: SIMON HASTEGÅRD ?? Målskyttar­na Matilda Nildén och Anna Sandberg.
BILDER: SIMON HASTEGÅRD Målskyttar­na Matilda Nildén och Anna Sandberg.
 ?? ?? Alice Bergström och AIKs Michelle Rojas Flores.
Alice Bergström och AIKs Michelle Rojas Flores.
 ?? ?? Patricia Fischerova deppar.
Patricia Fischerova deppar.
 ?? ?? Häckens Matilda Nildén har tidigare spelat i AIK.
Häckens Matilda Nildén har tidigare spelat i AIK.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden